Megjelent: 12 hónapja

Órákon belül vége a kötelező maszkviselésnek

A kórházak kivételével minden belső térben megszűnik a kötelező maszkviselés, amint elérjük az 5,5 millió beoltottat. Ez Orbán Viktor szerint még július 2-án pénteken a délutáni vagy az esti órákban megtörténik. Megszűnnek az üzletekre vonatkozó létszámkorlátozások, és a zárt térben rendezett zenés-táncos mulatságok kivételével nem kell védettségi igazolvány sem.

Pénteken a beoltottak száma eléri az 5,5 milliót, ennyi beoltott ember ma délutánra, estére talán már meglesz, és akkor újabb korlátozásokat oldanak fel, például nem kell maszkot viselni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

Ekkortól sehol sem lesz kötelező a maszkviselés, a boltokban sem. Védettségi igazolvány nélkül lehet belépni az éttermekbe, szállodákba, az előre váltott jegyes kulturális eseményekre. Megmaradnak viszont a korlátozások a sport-, a zenés-táncos rendezvények, zárt térben tartott koncertesemények esetében.

Harmadik oltásra egyelőre nincs lehetőség, a pedig szakemberek készpénznek veszik a negyedik hullámot, ami szeptember-október környékén érkezhet.

Aki be van oltva, az jó eséllyel kimaradhat ebből a hullámból, és ha mégis eléri, enyhébb lefolyású lesz a betegség, de 100-ból 10 ember még a legjobb esetben is újrafertőződhet - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Elmondta azt is: a kormány döntött a távmunkalehetőségek szélesítéséről, továbbá 17 városban munkahelyteremtő beruházást is indítanak, októbertől pedig kiviteli korlátozás lép hatályba a drasztikusan megdrágult építőipari termékekre.

 

 

 

 

  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter