Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Orbán: A roma közösség óriási munkaerőtartalékot jelent

Az unió érdekegyeztető csúcstalálkozóján az európai munkaadói szervezetek támogatták a magyar miniszterelnök azon céljait, amelyek a foglalkoztatás növelését és a társadalmi szolidaritás erősítését helyezik fókuszba. A jövő év első felében Magyarország tölti majd be az Európai Unió soros elnökének tisztét.

images

A kormányfő az Európai Unió csütörtöki brüsszeli érdekegyeztető csúcstalálkozóján rendkívül kedvezőnek nevezte, hogy a válságból kilábalás idején Magyarország és Lengyelország követi egymást a soros elnöki pozícióban, mivel a közép-európai országok 1990-ben már sikeresen kezeltek egy olyan válságot, amely kétszer olyan súlyos volt, mint a mostani - tájékoztatta a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter az MTI-t.

Mint a szóvivő közleményében olvasható, a csúcstalálkozón az Európai Unió politikai vezetői, az európai szakszervezeti konföderációk és a nagy európai munkaadói szervezetek képviselői ültek tárgyalóasztalhoz.

Orbán Viktor a közlemény szerint elmondta, hogy az 1990-es válság megoldásában kiemelt szerep jutott a munkaadóknak és a munkavállalóknak, így a jelenlegi válságból való kilábalás során is számít az együttműködésükre. A miniszterelnök a mostani időszak egyik legfontosabb tanulságának azt nevezte, hogy nem lehet azokkal az eszközökkel kezelni a válságot, amelyek magát a válságot okozták.

Hozzátette, hogy ezért alapszik teljesen új gondolkodásmódra és új gazdaságpolitikára a nemzeti együttműködés rendszere Magyarországon.

Az unió érdekegyeztető csúcstalálkozóján az európai munkaadói szervezetek és a szakszervezetek is támogatták Orbán Viktor azon céljait, amelyek a foglalkoztatás növelését és a társadalmi szolidaritás erősítését helyezik a szervezet következő soros elnökségének fókuszába.

A tájékoztatás szerint a magyar miniszterelnök a csúcson elmondta, hogy a nehéz helyzetben lévő térségek és társadalmi csoportok felzárkóztatásáért növelni kell az európai társadalmak összetartó erejét és olyan növekedésbarát gazdaságpolitikát kell folytatni, amely nem csak egyensúlyt teremt, hanem alkalmas nagyon sok új munkahely létrehozására is.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a roma közösség óriási munkaerő-tartalékot jelent, így az Európai Uniónak olyan romastratégiát kell alkotnia, amely a foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter