Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Őrizetbe vették a főnökeiket bántalmazó Air France dolgozókat

Őrizetbe vették az Air France öt dolgozóját, a francia légitársaság vezetőinek egy héttel ezelőtti inzultálása miatt.

Ahogy mi is hírt adtunk róla feldühödött Air France dolgozók a mólt héten inzultálták a cég vezető tisztségviselőit.

Az öt férfi az Air France Cargo részlegénél dolgozik raktárosként. Négyet közülük hajnalban tartóztattak le a Párizs közeli lakóhelyeiken, az ötödik dolgozót pedig délelőtt. Nem tanúsítottak ellenállást. A szakszervezeti aktivistákat az incidensről készült felvételek alapján azonosították.
Október 5-én félbeszakadt az Air France üzemi tanácsának ülése, amelyen a következő két évre tervezett, 2900 állás megszűnését előirányzó akciótervet tárgyalták volna, mivel több száz dolgozó betört a terembe és inzultálta a cég jelenlévő vezetőit. Az incidensben heten megsérültek, köztük egy ember súlyosan.

A világsajtót bejárták azok a képek, amelyeken Xavier Broseta humánpolitikai igazgató félmeztelenül látható, miután letépték az ingét és szemtanúk elmondása szerint "majdnem meglincselték", és két másik vezető is szakadt ingben hagyta el az Air France székházát. Az incidenst politikusok, élükön Francois Hollande államfővel, valamint az Air France vezetősége és a szakszervezetek is elítélték.

A rendőrségre tíz feljelentés érkezett hat biztonsági őr és a három megtámadott vezető részéről, valamint az Air France is panaszt tett az üzemi tanács megzavarása és rongálások miatt, amely öt évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészségi nyomozással párhuzamosan az Air France belső vizsgálatot is indított, amelynek során tíz olyan dolgozót azonosítottak, akik érintettek lehetnek a vezetők molesztálásban. Őket hétfőn levélben értesíti a vállalat a szankciókról, többségüket elbocsátották.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter