Szilágyi Katalin
Megjelent: 13 éve

Pályakezdőket várnak a közigazgatási ösztöndíjas programba

A közigazgatás iránt érdeklődő pályakezdőket várnak az egész kormányzatot érintő ösztöndíjas programba, amelyet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint a Kormányzati Személyügyekért Felelős Államtitkárság közösen indít. A pályázatokat június végéig várják, a legtehetségesebb fiataloknak az egyéves program után munkát ajánlanak.

A korábban meglévő elemekre épülő, egységes, az egész kormányzati személyügyet érintő programot indít a munkaügyi tárca és a Kormányzati Személyügyekért Felelős Államtitkárság. A közigazgatásban zajló kultúraváltás jegyében szeretnének tehetséges, több nyelvet beszélő, kreatív, ambíciózus pályakezdőket megnyerni, különös tekintettel arra, hogy 2011-ben Magyarország lesz az unió soros elnöke, amikor szükség lesz képzett szakemberekre - mondta Szetey Gábor államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: idén először a pályázók kiválasztása egységes elvek szerint történik. A szeptemberben induló programban 11 minisztérium vesz részt.

Az ösztöndíjasok egy év alatt megismerhetik a közigazgatás rendszerét, az egyetemeken szerzett elméleti tudásukat a gyakorlatban is hasznosíthatják, valamint értékes munkatapasztalatokat szerezhetnek - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, a beilleszkedésben szakmai vezetők és mentorok segítik őket, a legjobbak pedig a program végén az adott tárcánál állandó munkát is kaphatnak. Az ösztöndíjasok havi bruttó 160 ezer forintot kereshetnek majd - jegyezte meg Szetey Gábor.

A programban idén 150 olyan felsőfokú végzettségű pályakezdő vehet részt, akik még nem töltötték be 30. életévüket, diplomájukat két éven belül szerezték, nem álltak eddig munkaviszonyban és vállalkozóként sem dolgoztak - ismertette Szetey Gábor. Hangsúlyozta: nyugatiasabb közigazgatási kultúrát szeretnének kialakítani, ezt a célt szolgálja a teljesítményértékelés, valamint a vezető posztokon a szakmai kiválasztás, pályáztatás rendszerének bevezetése illetve a versenyképes fizetés megteremtése is.

Székely Judit, a munkaügyi tárca szakállamtitkára emlékeztetett: a közigazgatásban korábban is volt ösztöndíjas foglalkoztatás, két központi program, illetve 2005-ben újabb 9 plusz 3 hónapos program indult a pályakezdők foglalkoztatására. Mint mondta, eddig 89-en vettek részt az ösztöndíjas programban, 90 százalékuknak sikerült a közszférában elhelyezkedni.

Szilágyi Katalin
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter