Megjelent: 12 éve

Pénteken nyitja meg kapuit az Educatio Szakkiállítás

Január 18-án ismét megnyitja kapuit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban. A kétnapos, ingyenes rendezvény a hazai felsőoktatás szokásos évi seregszemléje, amelyen az egyetemek, főiskolák és az oktatásban érintett cégek is képviseltetik magukat.

A korábbi évekhez hasonlóan elsősorban az általános- és középiskolás diákokat, felvételizőket, szüleiket és a szakma képviselőit várják a szervezők, azonban pedagógusokra és intézményvezetőkre is számítanak. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ tájékoztatása szerint a kicsiket színes programok, érdekes oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések és internetes számítógépek várják.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által szervezett kiállításon a felsőoktatási intézményeket idén is az egyes egyetemek és főiskolák hallgatói képviselik, így a kiállításra látogató érdeklődők első kézből értesülhetnek a hallgatói életről, lehetőségekről és az oktatásról is. Az intézmények mellett több száz kiállító képviseli a taneszközgyártást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást és a minőségbiztosítást is.

A pedagógusokat és intézményvezetőket szakmai programok és előadások csalogatják, amelyeken olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek az oktatás jelenével és jövőjével: az oktatási intézmények, kutató intézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv által nyújtott lehetőségekkel.

Az egyedülálló szakkiállítás rendkívül fontos a továbbtanulás előtt álló diákok számára is, hiszen egy időben és helyen ismerkedhetnek meg a felsőoktatás valamennyi intézményével, és a saját benyomásaik alapján választhatják ki azt a helyet, ahol az elkövetkezendő néhány évet tölteni szeretnék.

Edupress.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter