kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Problémák, amelyeken segíthet az ashwagandha kapszula

Indiából indult világhódító útjára az ashwagandha gyógynövény, napjainkra sok egészségtudatos ember otthoni gyógyszertárában megtalálható. Cikkünkben arról lesz szó, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek az ember egészségére.

Problémák, amelyeken segíthet az ashwagandha kapszula
 

A Biobarátnál is megvásárolható Ashwagandha kapszula rendszeres szedése széles körű segítséget nyújthat az egészségre vágyó emberek számára, azonban van négy fő terület, amelyen különösen segít. Adagolása könnyű, kiszerelése praktikus, így akár még ajándékba is adhatjuk egy-egy stresszes szerettünknek.

Ismerjük meg az ashwagandhát

Az indiai ginzeng, másnéven ashwagandha egy adaptogén gyógynövény a Távol-Keletről, melynek gyökeréből porokat, kapszulákat készítenek és sok problémára ajánlják. Éppen ezért az étrend-kiegészítők piacán előkelő helyen szerepel.

Négy fő terület, ahol segít a gyógynövény

  • Csökkenti a stresszt – az adaptogén jelentése, hogy segít csökkenteni a stresszhormonok szintjén az emberi szervezetben, többek között a kortizolt. Egyes kutatások szerint harmadával lett alacsonyabb a kortizolszint azon embereknél, akik rendszeresen szedték az ashwagandhát kapszula formájában, azokhoz képest, akik csak placebo, hatástalan tablettát kaptak.
  • Nemcsak a stresszen, hanem a szorongással való küzdelemben is segít, javíthatja a hangulatot, az általános közérzetet. Nemcsak a mentális egészségük lesz erősebb az ashwagandhát szedőknek, hanem a fizikai állóképességük is növekedhet.
  • Az ashwagandha ezek mellett az immunsejtek, fehérvérsejtek számát is megszaporíthatja a vérben, így a kórokozókat, baktériumokat, vírusokat hamarabb képesek legyőzni, vagyis kevesebb esély lesz arra, hogy az ember megbetegszik.
  • Végül, de nem utolsósorban igaz rá, hogy növeli az energiaszintet – az ember kevésbé érzi magát fáradtnak, ha rendszeresen szedi az indiai ginzenget, így teljesítőképességén is érezni lehet majd, hogy frissebb, fittebb, aktívabb.

További előnyök amellett, hogy szedjük az indiai ginzenget

Bár valószínűleg a fentiek is elég nyomós érveknek bizonyultak amellett, hogy érdemes kipróbálni ezt a mellékhatásokat nélkülöző gyógynövényt, van még több a kalapban. Hosszú távon képest javítani ugyanis az ember vércukorszintjén, a pajzsmirigy-eredményekre is javító hatással van (akár TSH alultermeléssel, akár túlműködésről legyen szó).

Csökkentheti továbbá a vérnyomást, orvosolhatja a gyulladásokat a szervezetben és felveheti a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben.

Pozitívan hat a szív egészségére, ami a magyarok körében különösen érzékeny terület, hajtja a vizeletet, tehermentesítheti ezáltal a mellékveséket. Ami pedig csak aduász, hogy a férfiak szexuális teljesítőképességére is pozitívan hat.

Szedését minden esetben egyeztessük szakorvossal, tartsuk be pontosan a használati utasítást, és fokozott figyelmet fordítsunk arra, hogy ha ismert alapbetegségünk van vagy rendszeresen szedünk gyógyszert, ne odázzuk el a konzultációt!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Robotika, drónok, MI, kibertámadás, élményautózás - idén is sok izgalmat tartogat a Lányok Napja

Április 25-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 13. alkalommal várják a... Teljes cikk

Ma rendezik a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar... Teljes cikk

Nagy Márton: jövőre újraindul a gazdasági növekedés, a munkaerőpiac is megmozdult

Jövőre újraindul a gazdasági növekedés: az idei 2,5 százalék után 2025-ben 4,1 százalékos bővülést várnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter... Teljes cikk