Regionális központot hoz létre hazánkban a Le Belier"/>
Megjelent: 12 éve

Regionális központot hoz létre hazánkban a Le Belier

Hazánkba telepítené olaszországi üzemének termelését a világ legnagyobb autógyárait kiszolgáló, francia tulajdonú autóipari beszállító csoport, a Le Belier SA - értesült a Világgazdaság.

A Le Belier eddig mintegy 15 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon, ez az érték a jövőben emelkedhet. Az olaszországi gyártás csökkentésével és leépítésével párhuzamosan a magyar leányvállalatnál több mint 20 százalékos termelésnövekedés várható, melynek jegyében Ajkán három új gyártósor üzembe helyezését tervezik.

"Az a szándékunk, hogy Európában minden második személyautót az ajkai és szolnoki üzemeinkben készült automatizált fékalkatrészekkel és berendezésekkel szereljünk fel" - közölte Didier Monchanin gyárigazgató. Így a Le Belier Magyarország Zrt. a konszernen belül a fékalkatrészekre specializálódna, és ezen a területen európai központtá is válhat.

A két gyár közötti munkamegosztás pedig tovább erősödne: a jövőben is Ajkán végeznék az alumínium alkatrészek öntését, a szolnoki üzemegységben pedig ezek megmunkálását.

A csoporton belüli átszervezések nem csak a magyar leányvállalatot érintik: a szerbiai Kikinda melletti üzem a nagyobb élőmunka-igényű levegőkompreszszorok gyártására specializálódna, a mexikói egység - a magyarhoz hasonlóan - a fékalkatrészek gyártásának regionális központja lesz, míg a kínai leány fő profiljának kialakítása jelenleg is folyik, írja a Világgazdaság.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter