Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Rogán: Januártól csökken a középosztály adóterhelése

Támogatja a Fidesz-frakció a múlt héten bejelentett adóváltozásokat, mert azok jelentős adócsökkentéseket tartalmaznak - mondta a képviselőcsoport hétfői ülése után Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 2013. január 1-jétől csökken a magyar középosztály adóterhelése, és csak azok fognak több adót fizetni, akik többet keresnek havi egymillió forintnál. A Fidesz szerint ők képesek több terhet vállalni az államadósság-csökkentés érdekében - tette hozzá.

Rogán Antal szerint csaknem egymillió embert érint, hogy négy százalékkal csökken a középosztály adóterhe, ami e társadalmi réteg erősödését is jelenti majd.

A félszuperbruttó teljes kivezetésével 2013-tól egy egyszerű és arányos adókulcs működik majd Magyarországon, ami az adóbevallások egyszerűsödésével is jár - összegezte.

Emellett a kormány adótörvény-javaslata több olyan intézkedést is tartalmaz - folytatta -, amely szintén egyszerűsítést jelent. Példaként említette az illetékfizetés tervezett új rendjét, amellyel az örökösödési illetékek esetében az eddigi 18 helyett két kulcs lesz, és a fiatalok lakásszerzési illetéke is jelentősen csökken a 15 millió forintnál kisebb értékű lakásoknál.

A Fidesz képviselőcsoportja fontosnak tartja azt is, hogy a munkahelyi étkeztetés kiemelt támogatást kap - jegyezte meg a frakcióvezető.

Véleménye szerint 2013-ban és 2014-ben is a legfontosabb kormányzati célok között kell szerepelnie az adóbürokrácia egyszerűsítésének.

Rogán Antal reagált az ellenzéki felvetésekre is, amelyekkel kapcsolatban azt mondta, a leghatározottabban visszautasítják, hogy "az ellenzéki pártok vissza akarnak térni egy megbukott adórendszerhez, és jelentősen emelnék a magyar családok adóterhét". Ha a kormánytöbbség elfogadná például az LMP javaslatát, a családoknak 25, illetve 45 százalékos adóterhet kellene kifizetniük - közölte, hozzátéve, szerinte e mögött az áll, hogy a családok adóterhelését emelnék meg azért, hogy a bankokét csökkenthessék.

A Fidesznek ezzel szemben az az álláspontja, hogy az államadósság visszafizetését továbbra is a bankadóból és a multinacionális vállalatokat terhelő adókból kell megoldani - jelezte a politikus.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bevetették magukat az önkormányzatok a munkahelyek és a munkavállalók védelméért

Padlóra ragasztható matricákkal segítik Budapesten, hogy az élelmiszerboltokban a vásárlók megfelelő távolságot tartsanak egymástól a... Teljes cikk

Nem csökkenti a produktivitást a home office

Egy norvég kutatás szerint nem csökkenti a csapatmunka produktivitását az otthoni munkavégzés, sőt, egyes esetekben még hatékonyabb is lehet. Teljes cikk

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

Hárommillió fölé emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új... Teljes cikk