Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Rogán: Januártól csökken a középosztály adóterhelése

Támogatja a Fidesz-frakció a múlt héten bejelentett adóváltozásokat, mert azok jelentős adócsökkentéseket tartalmaznak - mondta a képviselőcsoport hétfői ülése után Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 2013. január 1-jétől csökken a magyar középosztály adóterhelése, és csak azok fognak több adót fizetni, akik többet keresnek havi egymillió forintnál. A Fidesz szerint ők képesek több terhet vállalni az államadósság-csökkentés érdekében - tette hozzá.

Rogán Antal szerint csaknem egymillió embert érint, hogy négy százalékkal csökken a középosztály adóterhe, ami e társadalmi réteg erősödését is jelenti majd.

A félszuperbruttó teljes kivezetésével 2013-tól egy egyszerű és arányos adókulcs működik majd Magyarországon, ami az adóbevallások egyszerűsödésével is jár - összegezte.

Emellett a kormány adótörvény-javaslata több olyan intézkedést is tartalmaz - folytatta -, amely szintén egyszerűsítést jelent. Példaként említette az illetékfizetés tervezett új rendjét, amellyel az örökösödési illetékek esetében az eddigi 18 helyett két kulcs lesz, és a fiatalok lakásszerzési illetéke is jelentősen csökken a 15 millió forintnál kisebb értékű lakásoknál.

A Fidesz képviselőcsoportja fontosnak tartja azt is, hogy a munkahelyi étkeztetés kiemelt támogatást kap - jegyezte meg a frakcióvezető.

Véleménye szerint 2013-ban és 2014-ben is a legfontosabb kormányzati célok között kell szerepelnie az adóbürokrácia egyszerűsítésének.

Rogán Antal reagált az ellenzéki felvetésekre is, amelyekkel kapcsolatban azt mondta, a leghatározottabban visszautasítják, hogy "az ellenzéki pártok vissza akarnak térni egy megbukott adórendszerhez, és jelentősen emelnék a magyar családok adóterhét". Ha a kormánytöbbség elfogadná például az LMP javaslatát, a családoknak 25, illetve 45 százalékos adóterhet kellene kifizetniük - közölte, hozzátéve, szerinte e mögött az áll, hogy a családok adóterhelését emelnék meg azért, hogy a bankokét csökkenthessék.

A Fidesznek ezzel szemben az az álláspontja, hogy az államadósság visszafizetését továbbra is a bankadóból és a multinacionális vállalatokat terhelő adókból kell megoldani - jelezte a politikus.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter