Roma diákokat támogat a jegybank"/>
Megjelent: 12 éve

Roma diákokat támogat a jegybank

Pénzügyi, gazdasági oktatási intézményben tanuló középiskolás, illetve főiskolás vagy egyetemista roma fiataloknak hirdet ösztöndíjpályázatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank olyan diákok pályázatát várja, akik a jó tanulmányi eredmény mellett szociálisan is rászorulnak.

Az ösztöndíjpályázatra nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges roma diákok jelentkezhetnek, összesen tíz – négy felsőfokú és hat középfokú oktatásban részt vevő – fiatal tanulmányainak havi anyagi támogatását vállalja.

A pályázat benyújtásának határideje 2008. augusztus 27., eredményhirdetés szeptember első felében bírálja el, és köti meg a tanulmányi szerződéseket. Az elbírálásnál előnyt élveznek a hátrányos helyzetű, vidéki településekről érkező, és roma identitásukat vállaló diákok.

A bank fontos feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira és kiálljon az esélyegyenlőség elve mellett. Ennek keretében évek óta elősegíti a tehetséges, roma származású fiatalok iskolai teljesítményének elismerését, és lehetőséget biztosít számukra a kötelező szakmai gyakorlat eltöltésére is.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter