Saját menedzsereit hallgatta le a Deutsche Telekom vezetősége"/>
Megjelent: 12 éve

Saját menedzsereit hallgatta le a Deutsche Telekom vezetősége

Európa egyik legnagyobb és legtekintélyesebb távközlési társaságát, a Deutsche Telekomot érintő, példa nélkülinek minősített lehallgatási botrányról számolt be szombaton a Der Spiegel internetes kiadása.

A hamburgi hetilap szerint a vállalat saját felügyelő bizottságainak, menedzsereinek, továbbá a Deutsche Telekommal foglalkozó német újságíróknak és a velük kapcsolatban álló személyeknek vonalas, illetve mobiltelefon-beszélgetéseit figyeltette meg, s az adatokat - egyebek között a személyekre, a beszélgetés tartalmára és hosszára vonatkozóan - egy berlini tanácsadó céggel értékeltette ki.

A lehallgatások 2005-ben és 2006-ban történtek, amit a társaság mostani vezetősége elismert. Értesülések szerint René Obermann elnök maga tájékoztatta a bonni államügyészséget, s kérte a botrány haladéktalan és teljes kivizsgálását.

A lehallgatások célja és általában az egész ügy egyelőre meglehetősen átláthatatlan, de a Der Spiegel szerint több százezer telefonösszeköttetés lehallgatásáról, illetve a velük kapcsolatos adatok kiértékeléséről van szó. A történtek kapcsán a Deutsche Telekomnál már jóval korábban megkezdődtek a belső vizsgálatok.

Obermann elnök - aki abban az időben még nem állt a Deutsche Telekom élén - elismerte a korábbi visszaéléseket, s a bonni államügyészséget tájékoztatva az ügy maradéktalan feltárását sürgette. A Der Spiegel szerint a bonni hatóságok hivatalos vizsgálat megindítását tervezik. A lehallgatásokról tájékoztatták a kancellári hivatalt és a pénzügyminisztériumot is.

Az elmúlt hónapokban több - elsősorban az élelmiszer-kereskedelem területén dolgozó - német cégről, köztük a Lidlről, az Edekáról, a Plusról és az Aldiról derült ki, hogy munkatársaikat törvénytelen eszközökkel figyeltették meg.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter