Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Sikeres a nemzeti tanyafejlesztési program

A tanyafejlesztési támogatások rendszere a kormány egyik legsikeresebb programja, amelynek révén javulnak a tanyán élő emberek életkörülményei - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Fülöpházán, ahol egy baromfivágópontot, egy tésztaüzemet és egy önkormányzati boltot adott át.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy 2011-ben az Orbán-kormány tisztán nemzeti forrásból egymilliárd forintot biztosított a tanyákon élő több mint 300 ezer ember életkörülményeinek javítására.

Az államtitkár elmondta: a nemzeti tanyafejlesztési program pályázataihoz 2012-ben 1,5 milliárd, 2013-ban pedig 2 milliárd forintot biztosít a kormány, tisztán nemzeti forrásból.

A tanyán élő emberek életkörülményeinek javítása mellett a program kiemelt célja a helyi termékek piacra jutásának támogatása, amelynek során a termelőktől a legrövidebb úton jut el az élelmiszer és a helyi termék a vásárlókhoz - fogalmazott Budai Gyula.

Balogh József, a Fidesz országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere elmondta, hogy a baromfivágópont és a tésztaüzem a nemzeti tanyafejlesztési program pályázatán 49,2 millió forintot nyert, amelyhez az önkormányzat 13 millió forint önrészt adott.

A vágópont 250 baromfit tud feldolgozni óránként, a tésztaüzemben 4 tonna tésztát lehet készíteni naponta, többek között a környező települések tojástermelőitől vásárolt tojásból.

Balogh József kiemelte: a két üzem egy műszakban tíz embernek ad munkát, de több száz, szárnyasokat nevelő családnak biztosít megélhetést.

A tanyafejlesztési pályázaton elnyert támogatásból Kerekegyháza egy tejfeldolgozót épített, Szabadszállás egy térségi piacot hozott létre hűtőházzal, Kunszentmiklós is egy piacot nyitott raktárral és hűtőházzal. A polgármester leszögezte: az önkormányzatok négy, külön-külön sikeres, ötvenmillió forint alatti pályázatból valósították meg beruházásaikat.

Balogh József beszámolt arról, hogy Fülöpháza, Kerekegyháza, Szabadszállás és Kunszentmiklós önkormányzata megalapította a Magyar Tanyasi Termék Termeltető, Feldolgozó és Értékesítő Nonprofit Kft.-t.

A Matt Kft. szintén 49 millió forintot nyert pályázaton, amelyből az első lépcsőben öt önkormányzati boltot nyit: kettőt Budapesten, egyet-egyet Kecskeméten, Fülöpházán és Kunszentmiklóson.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk