Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

"Sikeres lépések a munkához" Salgótarjánban

Európai uniós támogatással 60 hátrányos helyzetű salgótarjáni képzését végezte el a Szív a Szívért Alapítvány, a program résztvevői közül 21-en már munkába álltak - tájékoztatta a program szakmai vezetője kedden az MTI-t.

images

Szakács Ferencné elmondta: a Sikeres lépések a munkához című, másfél évig tartó programra 45 millió forintot nyert az alapítvány a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

A Szív a Szívért Alapítvány 60 hátrányos helyzetű, roma származású és megváltozott munkaképességű ember felkészítését vállalta, és sikeresen teljesítette, hiszen 21-en állást kaptak a program után, ötnek az elhelyezkedése folyamatban van, míg 29-en tanulmányaik folytatása mellett döntöttek.

A program szakmai vezetője szerint a siker a módszer komplexitásának köszönhető, mert minden résztvevő számára egyéni fejlesztési terv készült, és egészen a munkába állásig, illetve az oktatásba történő továbblépésig kísérték őket az alapítvány munkatársai.

Szakács Ferencné kitért rá, hogy a megyei jogú városokban Salgótarjánban a legmagasabb - 24 százalékos - az álláskeresők aránya, a regisztrált munkanélküliek 11 százaléka pályakezdő.

A program célja az volt, hogy megakadályozzák azoknak a végleges leszakadását, akiknek csekély a foglalkoztatási esélyük - tette hozzá.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk