Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Sikeres volt a munkaerő-piaci program Pest megyében

Sikeresen zárult a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását segítő program Pest megyében, amelybe több mint ötezer álláskeresőt vontak be; a projekt megvalósítására fordított európai uniós támogatás a hazai társfinanszírozással együtt 3,35 milliárd forint volt - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja-

A fejlesztés célja a Pest megyében élő hátrányos helyzetű álláskeresők visszavezetése volt a munkaerőpiacra, személyre szabott komplex segítségnyújtással. A projektben résztvevő ügyfeleknek munkaerő-piaci szolgáltatásokat, képzéseket vagy foglalkoztatásuk esetén bérjellegű támogatást nyújtottak.

A programot a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja valósította meg, együttműködve a járási hivatalok munkaügyi kirendeltségeivel.

A közlemény szerint 5138 hátrányos helyzetű álláskeresőt vontak be a projektbe, közülük eddig 4698-an zárták sikeresen egyéni programjukat.
Szolgáltatásként munkaerő-piaci tanácsadást vagy mentori segítségnyújtást kaptak az ügyfelek. Foglalkoztatást elősegítő képzési támogatást 3067-en vettek igénybe, eddig 2915-en fejezték be sikeresen képzésüket.

Bérjellegű támogatás biztosításával 2142 ügyfelet helyeztek el, elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozásoknál, további 237 álláskereső esetében a vállalkozóvá válást támogatták.

A támogatottak közül 532-en tartoznak az ötven év felettiek, 273-an pedig a pályakezdők célcsoportjába, akik számára különösen nehéz a munkaerőpiacra való belépés, illetve visszatérés.

A jelenlegi adatok szerint 1871-en állnak munkaviszonyban, illetve tartják fenn vállalkozásukat a programból való kilépést követő 180. napon - olvasható a közleményben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk