Megjelent: 5 éve

Sok tanár vár a pénzére

Érettségi és szakmunkás-vizsgáztatás után járó díjazások kifizetésével, valamint nyugdíjasként visszafoglalkoztatott tanárok bérének és megbízási szerződéssel dolgozó oktatók számláinak rendezésével is gondok vannak a Klikben - adja hírül a lap. Fővárosi és vidéki iskolákból is jelezték ezt a lapnak.

Egy júliustól már a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartása alá tartozó szakképző intézmény tanára a májusi szakmunkásvizsgák után járó pénzét várja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik).
S ami ennél is ijesztőbb: úgy tudja, a frissen megalakult szakképző centrumuknak máris van kilencmillió forintnyi adóssága.

Bajban vannak olyan oktatók is, akik megbízással dolgoztak, és a vizsgáztatásokról számlát nyújtottak be a fenntartónak. Egy, a laphoz eljuttatott belső levelezés szerint van, akinek 40, másnak már 90 napja lejárt a számlája, a panaszok ügyintézése pedig annyira nehézkes, hogy már pertársaság alakítását, s így ügyük jogi útra terelését fontolgatják.

Az is előfordul, hogy a tanárok a fizetésük után kénytelenek futni.

Petróczi Gábor közoktatási szakértő rámutatott, a kormányrendelet szabályozza a felügyeleti díj kifizetését, és ezt a pluszmunkát külön kell kezelni az alap-munkaidőbeosztástól, a 32 órás kötött munkaidőtől.

Egyértelmű, hogy az állami iskolafenntartó komoly anyagi gondokkal küzd.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter