Megjelent: 7 hónapja

Sokan kimaradhatnak a beígért fegyverpénzből

Az ígéret szerint hathavi fegyverpénzt kapnak a rendőrök. A Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai arról tartanak, kimaradnak belőle.

A rendőrség állományába tartozó Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai megkeresték az ATV Híradó szerkesztőségét, hogy ismét lemaradtak a rendőröknek járó plusz juttatásokról. A fegyveres biztonsági őrként dolgozó Guthy Lajos  Mátészalkán, a rendőrségen és más belügyi intézményekben teljesít szolgálatot. Szerinte ismét diszkriminálták őket, és megint kiamaradtak a fizetéskiegészítésből, amit a rendőrségnek ígértek. 

A rendőrséghez tartozunk, a megyei rendőr-főkapitányság a munkáltatónk, illetve az ORFK-hoz tartozunk, tehát mi is gyakorlatilag a rendőrség kötelékében dolgozunk” - mondta a csatornának.  Ha a jogszabály elkészül, a hivatásos állomány tagjai hathavi bérüket kapják meg extra juttatásként. A rendőrség nem hivatásos tagjai a jopgszabály előkészítése közben tudták meg, hogy ők nem kapnak fegyverpénzt. Guthy Lajos azt mondta, a belügyi egyeztető tanács ülésén hangzott el, hogy az ő állományuk egyáltalán nem számíthat a plusz juttatásra.

A Független Rendőrszakszervezet megpróbált segíteni, de azt a választ kapták, hogy nincs anyagi forrás rá, hogy a hivatásosok mellett mások is megkapják a juttatást.

Szeretnénk azt elérni, hogy ezek az állománykategóriák se maradjanak ki ebből a juttatásból. Hozzá kell tenni azt, hogy még arra sem született jogszabály, hogy a hivatásosok fognak kapni. Ez egy szóbeli ígéret mind a mai napig” – mondta Pongó Géza, a szervezet főtitkára.

Az ATV  Híradó megkereste a Belügyminisztériumot, ahonnan azt a választ kapták, hogy a tárca a fegyverpénzről tájékoztatta a honvédelmi és rendészeti bizottságot, a juttatásra jogosult személyi kör tételes meghatározása pedig a közeljövőben történik meg.

 

ATV

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook