Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Sólyom László egyetemi tanári kinevezéseket adott át

Az államfő ünnepi beszédében hangsúlyozta, az egyetemet a professzorok teszik egyetemmé. A professzor tudományos és emberi, nevelői teljesítményétől függ, hogy az egyetem betölti-e feladatát - tette hozzá. Mint kiemelte, minden nagy, legendás professzor példájával, egyéniségével hatott.

A köztársasági elnök harmadik alkalommal adja át az egyetemi tanári kinevezéseket, amely kapcsán úgy fogalmazott, ezalatt a három év alatt is folytatódott az egyetemi világ forrongása: integráció, Bologna, finanszírozási kérdések, felszámoló biztosok és menedzserek, folyamatosan növekvő hallgatói létszám, benne élesen elkülönülve az egyre rosszabb előképzettségű tömeg és az egyre jobb, vékony elitréteg.

A PhD és kandidátusi fokozattal rendelkezők kétharmada elmúlt hatvan éves, és 88 százaléka ötven év feletti - mutatott rá. Sólyom László azonban hangsúlyozta: "bármilyen szükség van is a fiatalabb minősített oktatókra, csakis az üzemszerű működés és az akkreditációs követelmények miatt, nem szabad engedni a követelményekből". Márpedig aggasztó az egyes doktori iskolák közötti különbség - tette hozzá.

A köztársasági elnök köszöntője végén eredményes működést és még több örömet kívánt a professzor asszonyoknak és uraknak.

Oktatási Minisztérium
Follow hrportal_hu on Twitter