kapubanner for mobile
Megjelent: 17 éve

Svédország segíti legjobban a bevándorlókat

Svédország segíti legjobban, Litvánia pedig legkevésbé a bevándorlók letelepedését - derül ki az európai migrációs politikát vizsgáló kutatásból, amely a bevándorlók életére leginkább kiható tényezők alapján rangsorolta az országokat.

Az unió 25 tagállamában 21 milliósra becsült migráns népesség társadalmi beilleszkedését segítő politikákat 140 mutató alapján értékelték, mint például a bevándorlók munkahelyi jogai, a tartós letelepedés lehetősége, a családegyesítési engedély, a rasszizmus és az előítéletek elleni jogszabályok.

A kutatást a British Council és a brüsszeli Migration Policy Group vezetésével európai szervezetek konzorciuma végezte. Magyarországot a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület képviselte, amely szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t a vizsgálat eredményeiről. A legnagyobb bevándorló lakossággal rendelkező öt tagállam - Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország, Olaszország és Franciaország - mindegyike az összesített rangsor elején található, Olaszországgal az élen. Az európai migráns népesség több mint fele él ezekben az országokban. A kutatás eredményei alapján mégis Svédország az egyetlen tagállam, amely teljes mértékben támogatja az integrációt.

A vizsgálat során számos tagállam kifogástalannak tűnő integrációs politikája dőlt meg legalább egy kulcsfontosságú területen. A 25 országból kilencben részben, ötben közepesen előnyösnek minősült a migrációs politika, tíz tagállam pedig még ennél is rosszabb értékelést kapott.

Svédország száz százalékot ért el a külföldi munkavállalók jogainak biztosításában és csak a hosszú távú tartózkodásról szóló szabályozás esetében kapott alacsonyabb pontszámot. Ezzel ellentétben Litvánia korlátozza leginkább a külföldi munkavállalók jogait és hagy legkevesebb beleszólást a bevándorlóknak az ország életébe.

A kutatók szerint a családegyesítést legjobban a svédek és a portugálok támogatják, a rangsor alján ebben a kérdésben Ausztria, Dánia és Ciprus található. Átláthatóság tekintetében a svéd rendszer a legjobb: igazságos, egyszerű, átlátható, a migránsoknak hosszú távon politikai beleszólást biztosít. A helyi politikai életben az Európai Unió keleti tagállamai biztosítják a legkevesebb jogot a bevándorlók számára. A diszkriminációellenes intézkedések vizsgálata is vegyes képet mutat. Bár alkotmánya és törvényei erős jogi garanciákat tartalmaznak, Németország mégis a rangsor alján végzett.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek