Megjelent: 4 éve

Pörög a svéd álláspiac, jók a lehetőségek

Több lett a munkalehetőség Svédországban az utóbbi egy évben. A Monster álláspiaci indexe például 4 százalékkal nőtt, és 39-40 ezer között mozog a betöltetlen állások száma.

Ezt erősíti meg a Monster állásportál svédországi álláspiaci indexe is, amely decemberben 4 százalékkal az egy évvel korábbi érték felett állt.


Ott is nyerő az informatikus végzettség


A legnagyobb számban s a legbiztosabb sikerrel – nem meglepő módon – az IT- és komputer-bázisú területeken számíthatnak lehetőségekre a munkakeresők. Legkevésbé pedig az adminisztratív állásokra várók bizakodhatnak.


A közgazdasági diploma biztos kártya továbbra is. A szociális, a természettudományos és a művészi szakokon végzők viszont nem számíthatnak könnyű elhelyezkedésre.


Kapósak az egészségügyi dolgozók is


Valószínű, hogy néhány éven belül több ápolóra, orvosra, gyógytornászra, pszichológusra, építészere, viselkedés- és társadalmi mozgásokkal foglalkozó szakemberre lesz igény. Ha közelebbről is megnézzük mindezt, úgy fest, hogy az egészségügyben biztos állás várja a frissen végzett ápolókat, mégpedig leginkább az aneszteziológia, az intenzív ápolás, a műtőasszisztens szakmákban. S a szakorvosoknak, fogorvosoknak, gyógyszerészek sem kell majd aggódniuk.


Hasonlóan ígéretesek a kilátások a különböző technikai-műszaki pályákat megcélzók számára is. Akik most választanak maguknak képzési formát, okosan teszik, ha számítástechnikai, IT vagy más műszaki-, mérnöki végzettséget nyújtó szakra iratkoznak be. Kapkodni fognak értük! A számítástechnika, az elektronika és az automatizációs rendszerekre szakosodott mérnöki, valamint az építész- és épületgépész diplomát szerzők számíthatnak biztos állásra.


A Monster állásportál-hálózat svédországi kínálata a http://www.monster.se oldalon érhető el.


2012. január 10.

  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter