Megjelent: 12 éve

Szakértői segítség uniós pályázatokhoz

Önálló Pályázati igazgatóságot hozott létre a K&H az év elején. Az új igazgatóság célja, hogy szakértői révén elősegítse a kis- és középvállalkozások Európai Uniós forráshoz jutását. Teljes körű tanácsadói szolgáltatást nyújt, valamint leveszi az adminisztrációs terheket a kkv-k válláról - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

2007 és 2013 között hazánk 6 900 millió forint támogatásra számíthat az EU Strukturális Alapjaiból, amit a mezőgazdasági és vidékfejlesztési célra szánt hazai források 1300 millió forinttal egészítenek ki. A többségében vissza nem térítendő támogatások 15-20 százalékának közvetlenül a vállalkozói szféra a kedvezményezettje. A legtöbb kis- és középvállalkozás ugyanakkor nem használja ki a pályázatok által kínált lehetőségeket, mivel azok időigényesek, sok adminisztrációt és utánajárást követelnek meg. Éppen ezért nagyban javítja a kkv-k versenyképességét az adminisztratív terhek csökkentése és a megfelelő tájékoztatás.

Ezzel a céllal jött létre 2008 januárjában a K&H önálló Pályázati igazgatósága, mely nem csak információs támogató tevékenységet végez, hanem klasszikus pályázati tanácsadást is nyújt, illetve igény esetén el is készíti magát a pályázati dokumentációt. A Pályázati igazgatóság szolgáltatásait nem csak a K&H Csoport ügyfelei, hanem bármely vállalkozói vagy önkormányzati ügyfél igénybe veheti.

A Pályázati igazgatóság központja Budapesten van, de munkatársai részt vesznek helyszíni projektkonzultációkon és ügyféltalálkozókon is, ahol egyszeri ingyenes tanácsadás keretében segítenek megtalálni az ügyfeleknek a fejlesztések megvalósításához jó eséllyel bevonható pályázati lehetőségeket.

A Pályázati igazgatóság amellett, hogy folyamatos információs szolgálatként működik az Európai Uniós pályázatok kapcsán (e-mailben és telefonon egyaránt), pályázatokkal, támogatásokkal kapcsolatos konferenciákat és workshopokat is szervez. Ehhez társul a szó szoros értelmében vett pályázati tanácsadói tevékenység, mely magában foglalja a pályázatfigyelést, a pályázati konzultációt, valamint magát a pályázatkészítést is. Ennek során átvállalja a pályázáshoz szükséges előkészítő és menedzsment munkákat (pl. az üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány elkészítése).

Ezt egészíti ki a pályázatok minőségbiztosítása, melynek költségeit az ún. automatikus pályázatok esetében a Pályázati igazgatóság elengedi, amennyiben az ügyfél az önrész finanszírozásához a K&H-nál vesz fel forgóeszköz- vagy/és beruházási hitelt. A pályázatok elkészültét és beadását követően a források lehívásához nyújt segítséget az igazgatóság a szükséges projektmenedzsment ellátása révén (mint pl. projektjelentések, támogatásigénylési csomagok összeállítása).

Az új Pályázati igazgatóság tehát egyszerűvé és gyorssá teszi az Európai Uniós pályázatokhoz való hozzáférést, és teszi mindezt úgy, hogy stabil banki és biztosítói háttér van mögötte, ami biztonságot ad a projektfinanszírozást kereső ügyfelek számára.

Ezzel párhuzamosan 2008 tavaszán minden eddiginél egyszerűbben hozzáférhető mikrohitel-konstrukciókat kínál a K&H, melyek minimális adminisztrációs kötelezettség mellett is igénybe vehetők - az ügyféltől csak egy maradéktalanul kitöltött és cégszerűen aláírt hiteligénylőt kérnek, minden más dokumentumot a K&H szerez be, jelentős időt és utánajárást megspórolva ezzel a vállalkozóknak.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diáklányoknak kínál ígéretes IT-karriert a Morgan Stanley

Az egész országból jelentkezhetnek az érdeklődő diáklányok a Morgan Stanley és a NATE matematikai és programozási foglalkozásaira. A Smartiz... Teljes cikk

Már csak néhány napig jelentkezhetnek az akár 1 millió forintos támogatásra a vidéki idegenvezetők

A vidéken élő idegenvezetők augusztus 7-ig jelentkezhetnek a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vissza nem térítendő pályázatára. Teljes cikk

Családbarát munkahely pályázat: hétfőn jár le a beadási határidő

Hétfőig lehet jelentkezni a Családbarát munkahely pályázatra, amelyen akár ötmillió forint támogatást is kaphatnak a cégek családbarát... Teljes cikk