Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Szakszervezeti demonstráció - száz helyszínen lesz ma útlezárás

Budapesten csak egy sávban haladhat a forgalom reggel 7 órától este 7 óráig Budán a XI. kerületi Műegyetem rakparton - az Egry József utca és a Bertalan Lajos utca között - a Szabadság híd irányában, a külső forgalmi sávban - olvasható a szervezet honlapján.

Nem lehet majd közlekedni a Budaörsi úton - a Rahó utca és a Dayka Gábor utca között - mindkét irányban, két-két külső forgalmi sávban, és lezárják a II. kerületben, a Szilágyi Erzsébet fasoron lévő - a Pasaréti út és az Ezredes utca közötti befelé vezető - buszsávot is.

A Független Rendőr Szakszervezet honlapján olvashatóak a 2011. november 4-i félpályás útlezárások helyszínei.
Pesten reggel 7 órától este 7 óráig demonstrálnak a VI. kerületi Andrássy úton - a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között - a Hősök tere irányába tartó külső forgalmi sávban. Kőbányán csak fél pályán lehet haladni a Gyorsforgalmi úton a Városközpont irányába, a Budapest közigazgatási határát jelző tábla és a Határ úti felüljáró kezdete között, valamint az Üllői úton a Száva utca és a Pöttyös utca közötti kifelé vezető útszakaszon. A X. kerületben lezárják a Körösi Csoma Sándor úton - a Füzér út és a Liget tér között - a belváros irányában lévő buszsávot, továbbá a Jászberényi útnak a Fehér úthoz közeli szakaszát. Demonstráció lesz a XIII. kerületi Róbert Károly körúton - az Angyalföldi út és a Pap Károly utca között - az M3-as autópálya irányába, valamint a XV. kerületben az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán, egy-egy külső sávban.

Két fővárosi útszakaszon 24 órás, tehát péntek reggel 7 órától szombat reggel 7 óráig lesz félpályás útlezárás: a Liszt Ferenc repülőtérre vezető úton (4-es számú út), Repülőtéri Rendőr Igazgatóság és a repülőtér D portájának bejárata között mindkét irányban, valamint a IV. kerületben lévő 2-es számú főúton - a Vasrózsa utcától a belváros felé vezető oldalon - körülbelül 2 kilométeres szakaszon - olvasható a honlapon.

Az ország 19 megyéjében és a fővárosban mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA szakszervezeti szövetség; az akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz a szerintük a munkavállalókat alapvetően hátrányosan érintő új munkatörvénykönyv átdolgozása érdekében.

A LIGA Szakszervezetek 73 pontban szedte össze a kedvezőtlen eltéréseket a jelenleg hatályos munka törvénykönyvéhez képest.
Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a demonstráció oka változatlan, a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége generálja, vagyis a törvénykönyv elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni. A bejelentett demonstrációkat a rendőrség biztosítja és a forgalmat is segítik.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országosan nem állnak át digitális munkarendre az általános iskolák és az óvodák

Csak ott rendelik el a digitális munkarendet az iskolákban és óvodákban, ahol megbetegedés történik. A kormány veszélyeztetettségi és életkori... Teljes cikk

Meglepő adatok: csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben 15 millió 933 ezren kerestek munkát az Európai Unióban. Teljes cikk

ÁSZ: 2020 áttörést jelentett a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében

Az Állami Számvevőszék az otthonról végzett munka mentálhigiénés kihívásaira is felhívta a figyelmet. Teljes cikk