Megjelent: 10 éve

Számos törvényt módosít a Fidesz

Hozzávetőleg nyolc törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz-KDNP-frakció a parlament alakuló ülését követően.

A Fidesz-KDNP képviselői indítványként terjeszti a parlament elé az alkotmány módosítását. A tervek szerint két pontban változtatnának az alaptörvényen: rögzítenék, hogy kisebb létszámú a parlament, illetve azt, hogy a kormány miniszterelnökből, miniszterekből és miniszterelnök-helyettesekből áll.

A kisebb parlament kialakításához egyelőre egy "kerettörvényt" nyújtanak be, amely rögzíti a számokat, de a 2014-től működő új rendszerhez szükséges választójogi törvénymódosítás csak hosszabb egyeztetések után kerülne a Ház elé.

A kezdőcsomagban nyújtanák be az Országgyűlésnek a kettős állampolgárságról, a kisebb önkormányzatokról, valamint a három csapásról szóló előterjesztést. Emellett javasolják, hogy a családi pótlék csak azoknak járjon, akik iskolaköteles gyermekeiket járatják is iskolába; valamint indítványozzák, hogy a tanárokkal szembeni erőszakot súlyosabban büntesse a törvény.

Az MTI információi szerint a kormányzati struktúráról szóló törvénytervezet része lenne - nem pedig önálló jogszabály - az átadás-átvétel törvényi szabályozásáról szóló előterjesztés is. A tervek szerint - ha az alakuló ülés időpontja május 14-e, péntek - már május 17-én, hétfőn a parlament elé kerülhetnek a frakciószövetség képviselőinek indítványai.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter