Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Székely Tamás lett az Autonómok új elnöke

Székely Tamás váltja hétfőtől az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöki székében az érdekképviseletet 2000 óta vezető Borsik Jánost.

Székely Tamás a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke 2010 óta, ezt a tisztségét az ASZSZ vezetőjeként is megtartja.

A VDSZ hétfői tájékoztatása szerint az Autonómok 20 szakszervezete közül 11 jelölt elnököt a tisztújító kongresszusra, közülük kilenc Székely Tamást. A 83 küldött 68 igen és 14 tartózkodás mellett választotta elnöknek Székely Tamást.

Az elnök megbízatása 5 évre szól, de programját évente el kell fogadtatnia a kongresszussal. Borsik János - aki nemrég jelentette be, hogy nem indul az elnöki tisztségért - 12 évig vezette a szakszervezeti szövetséget, amelynek vezető testületében 1991 óta dolgozott, amikor a Mozdonyvezetők Szakszervezetével csatlakoztak az Autonómokhoz.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter