Szigetváron teremt munkahelyeket a Magyar Posta"/>
Megjelent: 11 éve

Szigetváron teremt munkahelyeket a Magyar Posta

A Magyar Posta 100 új munkahelyet teremt Szigetváron, ahol 120 millió forintos beruházással hamarosan megnyitja országos logisztikai központjának új egységét - közölte a társaság sajtóreferense egy szerdai sajtótájékoztatón.

images

Tomecskó Tamás elmondta, hogy a 2004-ben 9,5 milliárd forintból Budaörsön felépített logisztikai központ mára kinőtte kereteit, szükség van a bővítésre.

Az informatikai technika fejlettsége és a korszerű adatátviteli rendszer lehetővé teszi, hogy az ország távolabbi vidékén alakítsák ki az új egységet. Több helyszín közül a hátrányos helyzetben lévő, magas munkanélküliséggel küzdő Szigetvárra esett a választás, ahol folyik a júliusi nyitás előkészítése, a leendő munkatársak betanítása - tette hozzá.

A budaörsi központban 1384-en dolgoznak, tavaly 864 millió levél és 8 millió csomag elosztását, továbbítását végezték az automata gépek közreműködésével. Az elsőbbségi levelek 93 százaléka ér el egy napon belül a címzetthez, ami nemzetközi összehasonlításban jónak mondható. Csakhogy például az osztrák postánál 95-96 százalék ez az arány és mivel 2013-tól életbe lép a postai liberalizáció, az éleződő verseny megköveteli a fejlesztéseket - utalt rá a szóvivő.

A továbbítandó levelek 20 százaléka a feladó kézírásának hibái - magyarán az ákombákom betűk - miatt fennakad az automata szortírozón, további értelmezést igényel. E feladatot látja majd el a szigetvári központba telepített videokodolós berendezés, amely monitor és a dolgozó besegítésével a felismerést elvégzi. Ezáltal tovább növekedhet a szolgáltatás színvonala - hívta fel rá a figyelmet Tomecskó Tamás.

Paizs József, Szigetvár polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a térségben kevés a munkaalkalom, a környező településeken átlagban 30 százalékos a munkanélküliek aránya. A 12 ezres lélekszámú Szigetváron az itt élők 19 százalékának nincs biztos megélhetése, ezért is jött kapóra a posta ide települése. Az új központot a meglévő postaépület átalakításával rendezik be, ahol lehetőség van a további bővítésre és így újabb 40-50 munkahely teremtésére.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter