Megjelent: 2 éve

Szigorítja a külföldiek segélyezését Ausztria

Az érvelés szerint nem igazságos, hogy egy menekültcsalád akár több pénzt is kaphat, mint egy osztrák nyugdíjas, aki adófizetőként végigdolgozta az életét.

Nyelvtudáshoz kötné a szociális segély egy részét Ausztria. Sebastian Kurz, osztrák kancellár szerint ugyanis igazságtalan, hogy egy sokgyermekes menekültcsalád adott esetben több pénzt kaphat segélyekből, mint azok az osztrák nyugdíjasok, akik végigdolgozták az egész életüket.

A tervezet szerint a teljes összegű segélyt, vagyis a mintegy 275 ezer forintot csak akkor kapná meg valaki, ha tud középfokon németül vagy felsőfokon angolul és eljár az osztrák integrációs előadásokra -írja az Atv.hu.

A változtatások érintenék a nemrég érkezett menekülteket, a hosszabb ideje ott élő bevándorlókat és a segélyre szoruló uniós állampolgárokat, köztük adott esetben a magyarokat is. Ausztriában a segélyezettek száma 2015-ről 2016-ra majdnem 40 százalékkal nőtt.

atv.hu;fotó:Pixabay
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter