Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Sztrájkolnak a belga vasúti ellenőrök

Sztrájkba léptek hétfőn a belga vasúti jegyellenőrök, ezzel súlyos fennakadásokat okoznak a vonatközlekedésben.

A spontán akció amiatt tört ki, hogy a hétvégén négy jegyellenőrt is agresszió ért munka közben. A szakszervezetek erre a helyzetre, a biztonsági körülmények javításának szükségességére akarják felhívni a figyelmet, s a legveszélyesebb szakaszokon az ellenőrök létszámának emelését kérik.

A sztrájk főként Belgium francia ajkú területein, azaz Vallóniában éreztette hatását (itt a vonatok 50-80 százalékát hétfő délelőtt törölni kellett), míg a másik országrészben, Flandriában kisebb volt a fennakadás. Az egynaposra tervezett munkabeszüntetés néhány nemzetközi vonalat is érintett, a Párizs-Brüsszel-London útvonalon közlekedő Eurostar-, illetve Thalis-expresszek viszont a normális menetrend szerint jártak.

Három nappal ezelőtt a brüsszeli repülőtér tűzoltói léptek váratlanul sztrájkba, ezzel majdnem egy teljes napra megbénítva a légikikötő forgalmát. Mindkét munkabeszüntetést a húsvéti szünet végét jelző hétvége környékére időzítették, amikor a szokásosnál jóval többen kelnek útra - ezzel is növelve a közlekedők bosszúságát.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter