Megjelent: 10 éve

Született informatikusokat keres az IVSZ

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) kiemelt feladatának tekinti, hogy a gazdaság egésze számára meghatározó fontosságú infokommunikációs iparágban elegendő és jól képzett munkaerő álljon rendelkezésre.

Az IVSZ januártól márciusig két kampánnyal is támogatja az IKT szektor szakember utánpótlását. A "Született informatikus" elsősorban a középiskolásokat szólítja meg, és az informatikai képzéseket népszerűsíti. Ehhez szervesen kapcsolódik az Európa szerte zajló e-Skills kampány, amely a digitális felkészültség fontosságára hívja fel többek között a diákok figyelmét.

Egy évvel ezelőtt indította el az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a "Született informatikus" kampányt, melynek célja, hogy a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők és az alsóbb éves középiskolások körében ismertté tegye mindazokat a lehetőségeket, amelyeket az informatikai szektorban, informatikusként elérhetnek.

A kampány az idén is abban segíti a pályaválasztás előtt állókat, szüleiket és tanáraikat, hogy minél több információhoz juthassanak az informatikai képzésekről. A középiskolások ízlésvilágához igazodóan kialakított www.szuletettinformatikus.eu oldalon egy helyen találhatók meg az informatikusi szakmával kapcsolatos közép- és felsőfokú továbbtanulási- és ösztöndíj lehetőségek, a távolabbi jövőre vonatkozóan pedig az informatikai álláslehetőségek. Az informatikai felsőoktatás világáról egyetemisták beszélnek, fiatal informatikusok osztják meg tapasztalataikat az álláskeresésről, a pályakezdésről. Informatikai cégek vezetői, szakemberei vallanak arról, mit jelent számukra az informatika, milyen lehetőségeket és kihívásokat látnak ebben az iparágban. Az oldal tartalmát az IVSZ online közösségi oldalakon is népszerűsíti.

"Az ICT szektor évek óta Magyarországon a bruttó nemzeti össztermék 10 százalékát termeli meg. A szektor a recesszióból való kilábalásban is fontos szerepet tölthet be. Ezért nagy a felelősségünk, hogy jólképzett, motivált szakember utánpótlás álljon rendelkezésre a gazdaság minden területén az informatikai feladatok megoldásához. Szeretnénk megmutatni a mostani középiskolásoknak, hogy egy sikerszakmát választanak, ha informatikai képzésre jelentkeznek." - mondta el Klotz Tamás, az IVSZ főtitkára.

A "Született informatikus" kampány szervesen kapcsolódik az "Európai e-Skills Week" eseménysorozathoz. Az Európai Unió több mint húsz országában elindított kezdeményezés arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a digitális felkészültségnek a foglalkoztatás bővítésben és a versenyképesség növelésében kiemelten fontos szerepe van. Az IVSZ és a MEFIT Alapítvány 2010 januárja és márciusa között országos rendezvénysorozaton hívja fel a diákok, a kis- és középvállalalati vezetők és a döntéshozók figyelmét mindazokra a lehetőségekre, amelyeket az infokommunikációs technológiák kínálnak számukra. A digitális készségek és az informatikai műveltség fejlesztését már iskoláskorban el kell kezdeni, hiszen a jelenleg iskolába járók már egy digitális világba születtek, és ez határozza meg egész jövőjüket is.

A tanulóknak szóló üzenetekhez az IVSZ tagvállalatok olyan programokkal járulnak hozzá, mint a Cisco Networking Academy Games közép-európai, valamint a NetRiders verseny hazai fordulói, az EuroSkills nemzetközi verseny magyar elődöntőjének megszervezése a legtehetségesebb magyar informatikus diákok részvételével. Az Oracle Juniorképzés soron következő szemináriumát szintén az e-skills programsorozat keretében rendezik meg.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk