Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Támogatják a pályakezdők foglalkoztatását

A pályakezdő munkanélküliek tíz százalékot meghaladó részének támogatott foglalkoztatási lehetőséget biztosít a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ - jelentette be a szervezet igazgatója.

images

Pákozdi Szabolcs közölte, szeptember elsejétől 125 frissen végzett álláskeresőt szeretnének bevonni az Első Munkahely Garancia Programba, ők négyhónapos munkatapasztalatot szerezhetnek. Támogatásuk a minimálbér kétszereséig terjedhet, ezzel diplomás pályakezdők foglalkoztatása is lehetséges.

A megyében 50 szakképzetlen és 60 szakképzett állástalan pályakezdő kap támogatást a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, a szakképzettek foglalkoztatása 2014-ig biztosított. Komárom-Esztergom megyében 1800 pályakezdő munkanélkülit tartanak nyilván, 57 százalékuk szakképzetlen.

Az igazgató elmondta, a két programtól azt várják, hogy sikerül megállítani az álláskeresők között a pályakezdők arányának növekedését.

Pákozdi Szabolcs hozzátette, a statisztikák szerint 2012 első félévében 13 cég 2800 főnyi leépítést jelentett be Komárom-Esztergom megyében, azonban a közfoglalkoztatási programoknak köszönhetően 2010 óta folyamatosan csökkent a munkanélküliség, jelenleg 8,3 százalékos.

A közfoglalkoztatási programokban az első félévben 2946 fő vett részt. Munkahelyek megőrzésére 50 mikro- és kisvállalkozás kapott 803 munkavállaló álláshelyre összesen 86 millió forint támogatást. Bérkompenzációs programban 164 vállalkozás vett részt, a 140 millió forintos támogatás 2972 fő jövedelmét érintette.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk