Megjelent: 5 éve

Tennivalók a felvételi eljárásban

Idén összesen 105 616-an jelentkeztek az ősszel induló felsőoktatási képzésekre, azonban a felvételi eljárás során nem árt néhány dátumot és tennivalót észben tartani, írja az edupress.

A jelentkezők április végétől folyamatosan elérhetik és letölthetik az E-felvételiben a regisztrációs levél adattartalmát „Jelentkezői státuszlap" formájában. Az ügyintézési funkciók ugyancsak ettől az időponttól lesznek elérhetők az E-felvételiben.

Június 23. – figyelmeztetés a hiányos jelentkezésről
A jelentkezés hitelesítését követően elkezdik feldolgozni az adatokat. Ha a felvételit hiányosan töltötte ki, legkésőbb június 23-ig felszólítást kap az adatlapon megadott e-mail címedre arról, hogy mit kell pótolni. A hiányzó információkat és dokumentumokat az értesítést követő 8 napon belül kell elküldeni.

Július 9. – adat- és sorrendmódosítás, hiányzó dokumentumok csatolása
Az adatok módosítását július 9-ig lehet megtenni az E-felvételi felületén. Ha valamiért nem elérhető az ön számára az online felület, akkor az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190.) küldhet levelet.

Szintén július 9-ig kell benyújtanod azon dokumentumok másolatát, amelyek az eljárásban korábban még nem voltak meg: például érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány. Ez a dátum a határideje a sorrendmódosításnak is, melyet csak egyszer lehet megtenni.

Július 23. – a felvételi ponthatárok meghatározása
Várhatóan július 23-án derülnek ki a felvételi ponthatárok, amelyek alapján kiderül, hova nyert felvételt. Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt besorol, amelyről elektronikus levélben értesítést is küld legkésőbb 2015. augusztus 5-ig.

Jogorvoslati szakasz

A besorolási döntés ellen fellebbezést nyújthat be a döntéstől, illetve az erről kapott elektronikus levéltől számított 15 napon belül. A levelet az emberi erőforrások miniszterének címezve, de az első fokon eljáró Oktatási Hivatal postacímére (1380 Budapest, Pf. 1190.) küldheti.

edupress
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kásler: példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

Az emberi erőforrások minisztere szerint a távoktatás jól vizsgázott Magyarországon, és méltatta a tanárokat. Teljes cikk

Elmaradnak a ballagások is

Online búcsúztatják a diákokat. Vannak iskolák, ahol később megtartják az ünnepséget. Teljes cikk

Kieshet a nyelviskolák bevételeinek 50-90 százaléka

A járványhelyzet mellett az is csökkenti a nyelviskolák iránti keresletet, hogy a hallgatók idén nyelvvizsga nélkül is megkapják a diplomájukat. Teljes cikk