Megjelent: 5 éve

Tennivalók a felvételi eljárásban

Idén összesen 105 616-an jelentkeztek az ősszel induló felsőoktatási képzésekre, azonban a felvételi eljárás során nem árt néhány dátumot és tennivalót észben tartani, írja az edupress.

A jelentkezők április végétől folyamatosan elérhetik és letölthetik az E-felvételiben a regisztrációs levél adattartalmát „Jelentkezői státuszlap" formájában. Az ügyintézési funkciók ugyancsak ettől az időponttól lesznek elérhetők az E-felvételiben.

Június 23. – figyelmeztetés a hiányos jelentkezésről
A jelentkezés hitelesítését követően elkezdik feldolgozni az adatokat. Ha a felvételit hiányosan töltötte ki, legkésőbb június 23-ig felszólítást kap az adatlapon megadott e-mail címedre arról, hogy mit kell pótolni. A hiányzó információkat és dokumentumokat az értesítést követő 8 napon belül kell elküldeni.

Július 9. – adat- és sorrendmódosítás, hiányzó dokumentumok csatolása
Az adatok módosítását július 9-ig lehet megtenni az E-felvételi felületén. Ha valamiért nem elérhető az ön számára az online felület, akkor az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190.) küldhet levelet.

Szintén július 9-ig kell benyújtanod azon dokumentumok másolatát, amelyek az eljárásban korábban még nem voltak meg: például érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány. Ez a dátum a határideje a sorrendmódosításnak is, melyet csak egyszer lehet megtenni.

Július 23. – a felvételi ponthatárok meghatározása
Várhatóan július 23-án derülnek ki a felvételi ponthatárok, amelyek alapján kiderül, hova nyert felvételt. Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt besorol, amelyről elektronikus levélben értesítést is küld legkésőbb 2015. augusztus 5-ig.

Jogorvoslati szakasz

A besorolási döntés ellen fellebbezést nyújthat be a döntéstől, illetve az erről kapott elektronikus levéltől számított 15 napon belül. A levelet az emberi erőforrások miniszterének címezve, de az első fokon eljáró Oktatási Hivatal postacímére (1380 Budapest, Pf. 1190.) küldheti.

edupress
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter