Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Területi szakképző központot adtak át Kecskeméten

Átadták az 1,1 milliárd forintos beruházás eredményeként elkészült Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ (KeTISZK) központi képzőhelyét csütörtökön.

Kecskemét városa konzorciumi partnereivel együtt 2004-ben nyújtott be pályázatot az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében meghirdetett szakképzés fejlesztését segítő programra. A nyertes pályázat 60 millió forintos önrészét Kecskemét városa teremtette elő.

A térségben a gazdaság igényeivel összehangolt, korszerű gyakorlati és magas fokú elméleti képzést nyújtó intézmény készült el, amely hozzájárul a pályakezdő fiatalok munkanélküliségének csökkentéséhez - mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere az átadáson. Mint hangsúlyozta: újszerű, a szakképzésben még nem próbált módszerrel létrehozott intézményben a dél-alföldi régió hiányszakmáinak 80 százalékát oktatják.

Az országban már működő 16 térségi integrált szakképző központ közül a kecskemétinek az a különlegessége, hogy a konzorciumot létrehozó szervezetek nem egy megyéhez, nem egy régióhoz tartoznak.

A KeTISZK-et intézményfenntartóként konzorciumi formában Kecskemét, Tiszakécske és Pest megye önkormányzata, valamint a Kecskeméti Főiskola és a Kiskunfélegyházi PG Alapítvány hozta létre.

A gyakorlati és elméleti képzésnek helyet adó három emeletes épületben 110 gyakorlatorientált képzőhely, 150 nagysebességű internet végpont lett kialakítva. A KeTISZK szolgáltatásai a partnerintézmények csaknem ötezer diákjának nyújtanak korszerű képzést.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Orbán Viktor: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét!

A kormányfő szerint fontos kérdés, hogy a vállalkozók létre tudnak-e hozni a jelenleginél versenyképesebb munkahelyeket. Teljes cikk

Közeleg a határidő: még 120 ezer cégtől várja az adóbevallást az adóhatóság

177 ezer cég és szervezet nem küldte még el éves beszámolóját a bíróságokhoz. Teljes cikk