Megjelent: 4 hónapja

Több mint 6600 embert bocsát el a Dell

A Dell Technologies mintegy 6 650 munkahelyet számol fel, azaz globális létszámának 5 százalékát szünteti meg, mivel a személyi számítógépek piaca visszaeséssel küzd. A vállalat felkészül egy esetleges recesszióra.

A most bejelentett lépéssel a Dell is csatlakozik azokhoz a vállalatokhoz, amelyek idén már több ezer embert bocsátottak el, hogy átvészeljék a magas infláció és az emelkedő kamatlábak okozta keresletcsökkenést - írja a Computerworld.

A Dell már korábban is tett költségcsökkentő lépéseket, például szüneteltette a munkaerő-felvételt és korlátozta az utazásokat, miközben a bevételeinek több mint felét kitevő PC-eladások járványszerű összeomlásával küzdött. Ezek a lépések azonban "már nem elegendőek" - írta Jeff Clarke, a Dell operatív tárigazgatója a dolgozóknak küldött üzenetében.

"A piaci feltételek tovább erodálódnak, és a jövő bizonytalan" - írta Clarke.

A PC-k és táblagépek piaca az IDC piackutató cég szerint 2023-ban 2,6 százalékos visszaeséssel újabb egy év csökkenés elé néz, miután a világjárvány idején a távmunka miatt gyors növekedés következett be.

"Csak idő kérdése volt, hogy a technológiai szektorbéli elbocsátások hulláma elérje a Dell partjait, tekintve, hogy a vállalat mennyire érzékeny mind a fogyasztói, mind a vállalati bizalomra" - mondta Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown piaci elemzője a NY Postnak.

A Dellnek 2022. január 28-án mintegy 133 ezer alkalmazottja volt, akiknek körülbelül egyharmada dolgozott az Egyesült Államokban.

Fotó: unsplash.com

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek