Megjelent: 8 éve

Többen akarnak nyugdíjba menni, mint tavaly

A nyugdíj-igazgatóság adatai szerint megnőtt egy év alatt azoknak a száma, akik kérik nyugdíjazásukat, vagy csak érdeklődnek a nyugdíjazás feltételei iránt - írja a Vas Népe.

A Vas Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának tájékoztatása szerint jóval többen szeretnének nyugdíjba menni az idén, mit egy évvel korábban. Az igazgatóság ügyfélforgalma közel ötven százalékkal nőtt egy év alatt: míg tavaly január elsejétől június harmincadikáig 12 ezer 129-en keresték fel az ügyfélszolgálatot, idén az első félévben már több, mint 18 ezren.

Az öregségi nyugdíjat kérők száma még ezt az arányt is jóval meghaladóan nőtt: az első félévben 2246 öregségi nyugdíj iránti kérelem érkezett be az igazgatósághoz a tavalyi 480-nal szemben, ami több, mint négyszáz százalékos növekedés egyetlen év alatt.

Csökkent viszont a rokkantsági nyugdíj megállapítására irányuló kérelem: a tavalyi első félévi 953-ról 749-re. Alig változott azoknak a száma, akik rehabilitációs járadékot kértek: tavaly 98 volt összesen a megyében, idén 92. Még fele annyian sem kértek idén korengedményes nyugdíjat, mint tavaly: az első félévben 44 ezzel kapcsolatos kérelem futott be, tavaly ezzel szemben 111. Majdnem háromszorosára nőtt a szolgálatiidő-kérelmek száma: idén az első félévben 3140 volt, szemben a tavalyi 1207-el.

A nők negyven éves kedvezményével megállapított igények száma összesen 1146 volt idén az első félévben, tavaly erre nem volt még lehetőség - olvasható a lapban.

Vas Népe
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter