Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Többszörös a túljelentkezés a kancellár állásokra

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen nyolc felsőoktatási intézmény kancellári posztjára - közölte a felsőoktatási államtitkárság. Menedzserszemléletű kancellárokat keresnek.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint minden intézménynél többszörös a túljelentkezés.

A pályázat elbírálásának határideje december 29., a kancellári megbízás legkorábban 2014. december 30. napjától tölthető be - írták. A még betöltetlen posztokra november 24-ig lehetett pályázni.

Október 31-én huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. Az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is.

Mint kifejtette: a felsőoktatási intézmények saját jövedelemre tehetnek szert, amelyet fejlesztésre fordíthatnak, emiatt is szükség van a menedzserszemléletű kancellárokra.

Az első körben nyertesek megbízó levelét november 24-én adta át a miniszter, az ő megbízatásuk 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól.

Akkor a miniszter azt mondta, nyolc felsőoktatási intézménynél nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, ezért új pályázatot írtak ki. A nyolc intézmény kancellárját is - az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére - a miniszterelnök nevezi majd ki.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter