Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Többszörös a túljelentkezés a kancellár állásokra

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen nyolc felsőoktatási intézmény kancellári posztjára - közölte a felsőoktatási államtitkárság. Menedzserszemléletű kancellárokat keresnek.

images

images

Az államtitkárság tájékoztatása szerint minden intézménynél többszörös a túljelentkezés.

A pályázat elbírálásának határideje december 29., a kancellári megbízás legkorábban 2014. december 30. napjától tölthető be - írták. A még betöltetlen posztokra november 24-ig lehetett pályázni.

Október 31-én huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. Az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is.

Mint kifejtette: a felsőoktatási intézmények saját jövedelemre tehetnek szert, amelyet fejlesztésre fordíthatnak, emiatt is szükség van a menedzserszemléletű kancellárokra.

Az első körben nyertesek megbízó levelét november 24-én adta át a miniszter, az ő megbízatásuk 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól.

Akkor a miniszter azt mondta, nyolc felsőoktatási intézménynél nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, ezért új pályázatot írtak ki. A nyolc intézmény kancellárját is - az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére - a miniszterelnök nevezi majd ki.
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook