Megjelent: 1 éve

Tömeges leépítések jöhetnek a plázákban

A Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesülete többek között 18 hónapon át tartó 15 százalékos forgalmi adó csökkentést szeretne.

A Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesülete (BBÉE) szerint ha a kormány nem lép, hónapokon belül elbocsátási hullám, sorozatos boltbezárások várhatók bevásárlóközpontokban, mert a bérlők nem tudnak majd tovább fizetni. A BBÉE húsz, több plázában is üzlettel rendelkező vállalkozás összefogásából alapult. Az érdekvédelmi szervezet 18 hónapon át tartó 15 százalékos forgalmi adó csökkentést, és a bruttó bérekre és járulékaikra 50 százalékos bértámogatást szeretne, melyről tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal. Ezen felül el szeretné érni, hogy az érvényben lévő szerződéseket a bérbeadók 2024-ig ne mondhassák fel, és határozott időre az elmúlt két év EUR/HUF átlagárfolyamán forintosítsák a bérleti díjakat, valamint jövő év májusáig 50 százalékkal csökkentsék azokat. A BBÉE szerint amennyiben a tárgyalások nem lesznek eredményesek, további boltbezárásokra és elbocsátásokra kell számítani a magyar kiskereskedelem egy jelentős szektorában.

Az egyesület szerint folyamatosan csökkent az üzletek forgalma a kiskereskedelem működését korlátozó kormányzati intézkedések és a járványhelyzet miatt. A BBÉE 40 és 60 százalék közti visszaeséssel számol, ráadásul az euró árfolyama is elszállt, és mivel a bérleti díjakat a legtöbb esetben devizaalapon számolják, a vállalkozások reménytelenül nehéz helyzetbe kerültek.

Népszava
fotó: pexels
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter