Megjelent: 13 éve

Tovább bővít Békés megyében a Budapest Bank

A Budapest Bank (GE Money Bank) tavaly június óta működő békéscsabai Bankműveleti Központjában a dolgozók létszáma már eléri a 250-et, de a pénzintézet a közeljövőben további bővítésre készül - hangzott el a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

A Központ eddigi működésével kapcsolatos tapasztalatokról és eredményekről, valamint a munkaerő-felvétel jelenlegi állásáról tartott beszámolón Mark Arnold, a bank elnök-vezérigazgatója és Tamás Péter, a Bankműveleti Központ vezetője elmondták: "A Központban dolgozó munkatársak létszáma mára eléri a 250-et, az év végére meghaladja majd a 400-at, s 2008-ra több mint félezer főre bővül".

A 1,5 milliárd forintos beruházással létrehozott Bankműveleti Központban dolgozó munkatársak kintlévőség-kezeléssel, hitelkérelem-elbírálással, hitelfolyósítással, számlanyitásokkal, jelzálog-hitelezéssel, telefonos értékesítéssel, valamint a 24 órás Telebank (telefonos ügyfélszolgálat) működtetésével foglalkoznak. A kollégák a munkába állást megelőzően 350 órás felkészítő képzésen, azt követően pedig átlagosan 250 órás, elméleti és gyakorlati tudást nyújtó oktatásokon vesznek részt.

A Bankműveleti Központ 250 munkatársának harmada felsőfokú (jellemzően gazdasági-pénzügyi főiskolai), kétharmada középfokú (elsősorban szakközépiskolai) végzettséggel rendelkezik, a dolgozók 30 százaléka került ki pályakezdő fiatalok és 50 év felettiek közül. A 200 női és 50 férfi munkatárs 41 százaléka békéscsabai, 59 százalékuk pedig a környező településekről, elsősorban Békésről, Mezőberényből, Gyuláról és Sarkadról származik.

Az új munkatársak felvételéről szólva Mark Arnold elmondta: "A Bankműveleti Központ továbbra is várja a minimum középfokú végzettségű, jó kommunikációs képességekkel és számítástechni-kai ismeretekkel rendelkező álláskeresők jelentkezését. A pályázókat végzettségük, képességeik és korábbi tapasztalatuk alapján értékelik, a pályázatok elbírálása során előny, de nem alapfeltétel az idegennyelv-tudás."

"Békés megyében a nyilvántartott álláskeresők száma meghaladja a 20 ezer főt. A Budapest Bank az elmúlt év során aktív szerepet vállalt a régió munkanélküliségi gondjainak enyhítésében azáltal, hogy a központ 250 munkatársának mintegy 98 százalékát munkanélküliek közül került kivá-lasztásra. Örömmel tölt el, hogy a Bankműveleti Központban dolgozó munkatársak szakmai felkészültségük alapján országos szinten is versenyképes munkaerőt jelentenek, ez a régió oktatási intézményeinek színvonalas tevékenységét is bizonyítja" -hangsúlyozta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

A sajtótájékoztatón a Budapest Bank három békéscsabai oktatási intézmény javára összesen 11 millió forint támogatást ajánlott fel.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter