Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Tovább javult a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Az előző havinál és a várakozásoknál is nagyobb mértékben nőtt júniusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban – közölte szerdán az amerikai Automatic Data Processing (ADP) statisztikai intézet.

images

Májusról júniusra a nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma szezonális kiigazítással 281 ezerrel nőtt az Egyesült Államokban.

Májusban 179 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, júniusra pedig 200 ezres növekedést vártak az elemzők.

Az építőiparban 36 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban, több mint duplájával az előző havi növekedésnek. A feldolgozóiparban 12 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, az előző havinál egy kissé nagyobb mértékben. A szolgáltató szektorban 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a májusi 148 ezer után.

"A júniusi foglalkoztatási adat nagyon jól jött a gazdaságnak" – mondta Carlos Rodriguez, az ADP elnök-vezérigazgatója. "Különösen az építőiparban bíztató az elért növekedés, mivel az összes foglalkoztatottak száma 2006 februárja óta nem volt ilyen magas" – mutatott rá.

"A foglalkoztatási helyzet folyamatosan javult, a növekedés minden gazdasági ágazatot és vállalatot felölelő széles alapokra támaszkodik. A munkaerő piaci adatok alapján a gazdaság töretlenül nő és egyre nagyobb lendületre tesz szert" – mondta Mark Zandi, a Moody’s Analytics vezető elemzője.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter