kapubanner for mobile
Megjelent: 14 éve

Továbbra is népszerű a diákhitel

A diákhitel iránti bizalom a 2001-es indulás óta töretlen. A jelenlegi 8,5 százalékos kamat a diákhitelezés fennállása óta a legalacsonyabb, a lakossági hitelek között ez rendkívül kedvező kamatmértéknek számít - olvasható a portálunknak eljuttatott sajtóközleményben.

A Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, székházukban köszöntötte a Pécsi Tudományegyetem első éves biológia szakos hallgatóját, Lákovics Bettinát, a Társaság 300.000-dik hitelt felvevő ügyfelét.

A 2010/2011-es tanév első két hónapjában - azaz az októberben lezajlott első folyósításkor - a Diákhitel Központ közel 8,5 milliárd forint értékben nyújtott hitelt ügyfeleinek, ezzel az indulás óta kihelyezett Diákhitel összege meghaladta a 206 milliárd forintot Ez az elmúlt tanévben összesen nyújtott 22,1 milliárd forint 38 százaléka. Az idei tanév első 2 hónapjában 10.833 új ügyfél kapott hitelt.

A Diákhitel Központ első embere egy Asus notebook-ot ajándékozott a szerencsés 300.000-dik ügyfélnek, aki reményeik szerint ezt jól tudja majd hasznosítani felsőfokú tanulmányai alatt. A 19 éves Lákovics Bettina államilag támogatott képzés keretében tanul a Pécsi Tudományegyetemen. A hallgatói hitel a szülői támogatáson túl fontos kiegészítő forrást jelent számára egyetemi tanulmányai finanszírozásában. A hitelt havi folyósításban igényelte, így tudatosan tudja beosztani a rendelkezésére álló összeget.

Nem nagy meglepetés, hogy a 300.000-dik hiteligénylő a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, hiszen az egyetem hagyományosan az élmezőnyben szerepel a Diákhitelt igénylő hallgatók létszáma tekintetében.

Az elmúlt tanévben az összes Diákhitelben részesülő diák 8,4%-a itt tanult. A hitelfelvételi arány az intézményben 20 százalékos a teljes hallgatói létszámot figyelembe véve. A fővárost, ahol a Diákhitelt felvevők 38 százalékát találjuk (a 2009/2010. tanév adatai szerint), vidéki listavezetőként Pécs követi, ahol az összes diákhiteles közel 9 százaléka tanult.

Az elmúlt tanévi adatok szerint a hitelfelvevői létszámot illetően a Pécsi Tudományegyetem 5.807 diákhiteles hallgatójával az oktatási intézmények között a második helyen áll. E listát a Debreceni Egyetem vezeti 5.884 hiteligénylővel, míg harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem található 5.569 hitelfelvevővel.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek