Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Ügyészséghez fordul a Magyar Rádió három szakszervezete

Heteken belül ügyészséghez fordul a Magyar Rádió három szakszervezete a közmédium előző vezetése és a volt elnök távozását követő egyéves interregnum alatt történt egyes intézkedések, így egy milliárdos informatikai beszerzés és a színlelt szerződések kezelése miatt - közölte szerdán Varga Júlia, a Független Rádiós Szakszervezet elnöke.

A szakszervezeti vezető közlése szerint, a FRÁSZ mellett, a Magyar Rádiós Dolgozók Szakszervezete (MRDSZ) és a Rádiós Műszakiak Szakszervezete (RÁMÜSZ) is a benyújtók között lesz.

Ismeretlen tettes elleni beadványukban annak vizsgálatát kérik, nem volt-e a közmédiumot indokolatlanul megterhelő túlvállalás a Kondor Katalin elnöksége idején indított vezetői tájékoztató informatikairendszer-beszerzés, amely tudomásuk szerint az eredetileg kalkulált 800 millió forintos ár kétszeresébe került eddig a rádiónak.

Vizsgálatot kérnek annak ügyében is, hogy az elnök mandátumának lejárta utáni két ügyvezető alelnök - Gőblyös István és Hollós János - a jogszabályban előírt időpontig nem számolta fel, alakította át a színlelt szerződéseket, az emiatt indított munkaügyi eljárás és bírság következtében pedig milliárdos nagyságrendben esett el állami forrásoktól a Magyar Rádió.

Varga Júlia megjegyezte: emiatt nem kaptak költségvetési forrásokat a létszámleépítéshez, illetve évekig nem vehetnek részt bizonyos pályázatokon; "a jelek szerint az is kérdéses, hogy sok év után idén végre lesz-e béremelés, ugyanis a létszámleépítés költségeit eddig hitelből és saját erőből finanszírozta a rádió. Amennyiben nem kap a cég valamilyen úton állami támogatást, akkor a menedzsment tájékoztatása szerint csak úgy lehet béremelés, ha eladja valamelyik ingatlanát a rádió".

"Szeretnénk végre tisztán látni, és nem szeretnénk, ha büntetlenül maradnának ezek az ügyek" - mondta Varga Júlia, megemlítve, a két akkori alelnök egyike - Gőblyös István - az MDF képviseletében, ma a Magyar Rádiót felügyelő közalapítvány ellenőrző testületének tagja.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk