Megjelent: 13 éve

Új biztonsági kutató-fejlesztő központ létesül Veszprémben

TSEC Institute - Hungary néven új, Európában egyedülálló biztonsági fejlesztő központot alapít az amerikai Alacera International Corporation, a Kürt Zrt. és a Pannon Egyetem. A veszprémi központ célja, hogy világszínvonalú biztonságtechnológiai megoldásokat hozzon létre.

A globális világ fejlődésének kritikus tényezőjévé vált a biztonság, amelynek fizikai, emberi és informatikai tényezői integrált módon kezelendők. Ezeknek a szakmai területeknek a kiemelkedő képviselői hosszú távú együttműködést kezdeményeztek.

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának a műszaki informatika különböző területein elért nemzetközi szintű kutatás-fejlesztési eredményei és a Kürt Zrt. hazai és nemzetközi információbiztonsági piacon szerzett 18 évnyi tapasztalata - illetve folyamatosan megújuló termékei, szolgáltatásai - felkeltették az amerikai biztonságtechnikai piacon meghatározó szerepet játszó Alacera International Ltd. érdeklődését.

Ennek eredményeként, egy éves előkészítő munka után, a három szervezet TSEC (Technology Security Experience Center) Institute - Hungary néven új biztonsági kutató-fejlesztő (K+F) központot hoz létre Veszprémben, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán.

A központ célja olyan komplex biztonságtechnológiai kutatások megvalósítása, amelyek biztosítják a települések, városok és intézmények komplex védelmét. A jövőbeni együttműködés pénzügyi hátterét hazai és nemzetközi, vállalati és kormányzati (magyar, európai és amerikai) források biztosítják.

"Ez az Európában egyedülálló amerikai-magyar ipari és akadémiai közös vállalkozás a specializált biztonsági megoldások területén új modellt hoz létre az amerikai és magyar know-how integrálására, majd annak értékesítésére a nemzetközi piacokon" - véli az Alacera International elnök-vezérigazgatója, a magyar származású Tóth G. Árpád.

"Célunk, hogy a TSEC központ a koherens biztonságvédelem területének rangos nemzetközi fejlesztőjévé váljon, és a mindenkori biztonsági kihívásokra reagáló megoldásokat nyújtson az informatikai védelmen túl az adminisztratív, a fizikai, a személyi- és vagyonbiztonság védelmének területén is" - mondta Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke.

Dr. Friedler Ferenc professzor, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja szerint az együttműködés tovább erősíti a kar kutatási, fejlesztési és oktatási tevékenységének nemzetközi elismerését is.

A veszprémi központ, amely 2008 első félévében kezdi meg tevékenységét, mintaként szolgálhat a következő évek során az Egyesült Államokban és a közel-keleti térségben létrehozandó további TSEC intézetek számára.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Cirque du Soleil 3500 embert bocsátott el, és csődvédelmet kért

Közel egymilliárd dollárra rúg a világhírű Cirque du Soleil adóssága. A társulat 3500 embert bocsátott el, és csődvédelmet kért. Teljes cikk

Közel 300 millió forint versenyképesség-növelő támogatást kapott a Transintertop

Nyolcszáz milliós környei beruházásához nyert 282 millió forint versenyképesség-növelő támogatást a magyar árufuvarozási piac 10. legnagyobb... Teljes cikk

Ötven munkahelyet teremt Debrecenben a Sensirion

Debrecenben építi föl közép- és kelet-európai gyártóüzemét a svájci központú Sensirion - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium... Teljes cikk