Megjelent: 12 éve

Új biztonsági kutató-fejlesztő központ létesül Veszprémben

TSEC Institute - Hungary néven új, Európában egyedülálló biztonsági fejlesztő központot alapít az amerikai Alacera International Corporation, a Kürt Zrt. és a Pannon Egyetem. A veszprémi központ célja, hogy világszínvonalú biztonságtechnológiai megoldásokat hozzon létre.

A globális világ fejlődésének kritikus tényezőjévé vált a biztonság, amelynek fizikai, emberi és informatikai tényezői integrált módon kezelendők. Ezeknek a szakmai területeknek a kiemelkedő képviselői hosszú távú együttműködést kezdeményeztek.

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának a műszaki informatika különböző területein elért nemzetközi szintű kutatás-fejlesztési eredményei és a Kürt Zrt. hazai és nemzetközi információbiztonsági piacon szerzett 18 évnyi tapasztalata - illetve folyamatosan megújuló termékei, szolgáltatásai - felkeltették az amerikai biztonságtechnikai piacon meghatározó szerepet játszó Alacera International Ltd. érdeklődését.

Ennek eredményeként, egy éves előkészítő munka után, a három szervezet TSEC (Technology Security Experience Center) Institute - Hungary néven új biztonsági kutató-fejlesztő (K+F) központot hoz létre Veszprémben, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán.

A központ célja olyan komplex biztonságtechnológiai kutatások megvalósítása, amelyek biztosítják a települések, városok és intézmények komplex védelmét. A jövőbeni együttműködés pénzügyi hátterét hazai és nemzetközi, vállalati és kormányzati (magyar, európai és amerikai) források biztosítják.

"Ez az Európában egyedülálló amerikai-magyar ipari és akadémiai közös vállalkozás a specializált biztonsági megoldások területén új modellt hoz létre az amerikai és magyar know-how integrálására, majd annak értékesítésére a nemzetközi piacokon" - véli az Alacera International elnök-vezérigazgatója, a magyar származású Tóth G. Árpád.

"Célunk, hogy a TSEC központ a koherens biztonságvédelem területének rangos nemzetközi fejlesztőjévé váljon, és a mindenkori biztonsági kihívásokra reagáló megoldásokat nyújtson az informatikai védelmen túl az adminisztratív, a fizikai, a személyi- és vagyonbiztonság védelmének területén is" - mondta Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke.

Dr. Friedler Ferenc professzor, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja szerint az együttműködés tovább erősíti a kar kutatási, fejlesztési és oktatási tevékenységének nemzetközi elismerését is.

A veszprémi központ, amely 2008 első félévében kezdi meg tevékenységét, mintaként szolgálhat a következő évek során az Egyesült Államokban és a közel-keleti térségben létrehozandó további TSEC intézetek számára.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Biztonságban a Villeroy Dolgozói Hódmezővásárhelyen

Napok óta a hódmezővásárhelyi önkormányzat egyik határozata kelt riadalmat a városban, mely szerint a Villeroy & Boch-nak (és a többi vállalatnak a... Teljes cikk

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. A... Teljes cikk

A Tesla Berlinben építi meg első európai gyárát

Berlin mellett építi fel első európai üzemét a Tesla - jelentette be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó amerikai társaság vezetője a német... Teljes cikk