Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Új dohánygyár épül Debrecenben

Dohánygyárat épít Debrecenben a Róna Dohányfeldolgozó Kft. A cég a 2,5 milliárd forintos beruházásához 322,5 millió forint európai uniós támogatást nyert - közölte Stefan Blattner, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezetője kedden, a beruházás bokrétaünnepségén.

Elmondta: az építkezés ez év márciusában kezdődött, és fél év alatt érték el a csarnok legmagasabb pontját. Az új üzem képes lesz a hazai és export igényeket is kielégíteni - tette hozzá.

Papp László (Fidesz), Debrecen gazdaságfejlesztési stratégiáért felelős alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy 2004-ben 380 ember munkája szűnt meg a városban, amikor bezárt a Debreceni Dohánygyár. A Róna mostani fejlesztése 60 új munkahelyet teremt, és ezzel ismét 380-an dolgoznak az iparágban Debrecenben - fűzte hozzá.

Szavai szerint azonban a mezőgazdasági termelésre épülő új beruházás ennél jóval több embernek - hajdú-bihari és szabolcs-szatmár-beregi dohánytermelő családnak - jelenthet megélhetést.

Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: a régiónak jutó 110 milliárd forint fejlesztési forrásból a mostani uniós költségvetési ciklusban minden hármadik forint Debrecenben hasznosult, ahol a gazdaságfejlesztésre fordított 14 milliárd forint felhasználásával csaknem 800 új munkahelyet teremtettek.

Debrecen gazdaságfejlesztése már jó példa arra, ami a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszak fontos célkitűzése: a források 60 százalékát a gazdaságba kell befektetni - mondta az igazgató.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter