Megjelent: 8 éve

Új elnökség az ISZOSZ élén

A közelmúltban tartotta közgyűlését az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ), melyen új elnökséget választott a tagság. Az ISZOSZ, mely a hazai iskolaszövetkezeti szektor egyik vezető érdekvédelmi tömörülése, 2008 óta képviseli az iskolaszövetkezetek, valamint az iskolaszövetkezetekben dolgozó diákok alapvető érdekeit a munkaerőpiacon.

images

Az újonnan megválasztott elnökség tagjai: Kücsön Gyula elnök, Kozma Ferenc titkár, Laczi Péter alelnök, Pataki Zoltán elnökségi tag és Szűcs Attila elnökségi tag. Az új elnökség egyik legfőbb célja tovább folytatni a szervezet alapítói által kijelölt, és a korábbi vezetőség által elkezdett munkát. Az elnökség kiemelt feladata a diákok foglalkoztatási lehetőségeinek javítása, és az iskolaszövetkezetek legális működéséhez szükséges állásfoglalások kialakítása, bekapcsolódva a vonatkozó törvények előkészítési folyamataiba.

További fontos céljuk a diákmunka-piac változásaihoz igazodó új etikai kódex megalkotása és annak betartatása a tagszervezetekkel. Az ISZOSZ szakmai támogatást kíván nyújtani a tagok és szervezeten kívüli iskolaszövetkezetek jogszerű működéséhez szakértők bevonásával, és nyilvános fórumok, kerekasztal beszélgetések szervezésével. Új feladatként tűzték ki az ISZOSZ tagjai a vezetőség számára a legalitás biztosítása és a Megbízóik érdekének védelme miatt az iskolaszövetkezetek által jogkövető módon, ésszerűen vállalható szolgáltatási minimum-díjak ajánlását, mely a diákmunkát igénybe vevő vállalkozások számára nyújthat támpontot.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter