Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új kollektív szerződés a víziközmű-szolgáltatóknál

Többmunkáltatós kollektív szerződést kötött hét víziközmű-szolgáltató társaság a munkahelyi szakszervezetekkel szerdán Budapesten.

images

A dokumentumot az öt teljesen állami tulajdonú szolgáltató mellett két, nagyobbrészt önkormányzati tulajdonban lévő társaság is aláírta.

A foglalkoztatási feltételrendszerre kiterjedő, az ágazati egységet reprezentáló kollektív megállapodás a víziközmű-társaságokat érintő integráció, illetve a Munka törvénykönyvének változásai miatt vált szükségessé.

A többmunkáltatós kollektív szerződést aláíró állami tulajdonú társaságok stratégiai szerepet töltenek be, meghatározó jelentőségűek a hazai víziközmű-szolgáltatásban - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az aláírás előtt.

A dokumentum messze több, mint egy szokásos kollektív szerződés, egy alapvető stratégiai ágazatban a munkavállalói érdekeket, illetve a munkaadói lehetőségeket figyelembe véve alapvető eligazítást ad az egész ország számára kívánatos munkabéke érdekében - fogalmazott az államtitkár.

Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a vízügyi ágazatban 23 éve nem született ilyen jellegű megállapodás.

A vezérigazgató elmondta, a stratégiai iparágaknak kiemelt szerepe van az alapellátások biztosításában, ezért hangsúlyosan fontos a biztonság, a kiszámíthatóság, a tervezhetőség. A dokumentumot aláíró víziközmű-társaságok mintegy 2,5 millió ember ellátását végzik, évente 100 millió köbméter ivóvizet szolgáltatnak, emellett körülbelül 6000 munkavállalót foglalkoztatnak.

A biztonság alapfeltétele, hogy a stabilitás és a kiszámíthatóság a munkaügyi kapcsolatokra is érvényes legyen - hangsúlyozta Márton Péter. Hozzátette: az államnak példamutatóan jó munkáltatónak kell lennie, állami vállalatoknál a munkaügyi kapcsolatok nem maradhatnak rendezetlenül. Az MNV ezért az elmúlt évben komoly erőfeszítéseket tett, hogy a hozzá tartozó társaságoknál minden ágazatban intézményesítse a munkáltatói és munkavállalói egyeztetéseket.

Fürjes-Gábor József, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a megállapodásról szólva egyebek mellett elmondta, nagy értéke nem csak az, amit a munkavégzéssel összefüggő szabályokban vagy a juttatásokban megfogalmaztak; az elfogadott egyeztetési formák garanciát adnak majd arra, hogy nem maradnak nyitott kérdések, elvarratlan szálak.

A munkavállalók azt szeretnék, ha a víziközmű-szolgáltatás átalakulási folyamatában meg tudnák őrizni munkahelyeiket és jövedelmi viszonyaikat - hangsúlyozta.

A kollektív szerződést a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., az Északdunántúli Vízmű Zrt., a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., valamint az Alföldvíz Zrt. és a Bácsvíz Zrt. írta alá.

Az MNV tájékoztatása szerint a kollektív szerződés kiterjed egyebek mellett a munkaviszony létesítése, illetve a csoportos létszámleépítés szabályaira, a munkaidőkeretekre, a pihenőidőkre, a munka díjazásának szabályaira, a pótlékokra, a jóléti és a szociális juttatásokra.
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Akadozik az alkatrészellátás, ismét leáll a Mercedes kecskeméti gyára

Egyes félvezető komponensek terén világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, ami a kecskeméti Mercedes-gyár termelésére is kihat. Teljes cikk

Hibrid munkarendet kínál dolgozóinak Magyarországon a mobilszolgáltató

A vállalat kérdőívekben mérte fel dolgozóinál, mennyire érzik magukat hatékonynak az otthoni munka során. Teljes cikk

Makláron 180 új munkahelyet hoz létre a Bosch

Továbbfejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft., az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új... Teljes cikk