Megjelent: 7 éve

Új kommunikációs igazgató a Mol-csoportnál

Május 1-től Dominic Köfnert nevezték ki a budapesti központú MOL-csoport kommunikációs igazgatójának.

Dominic Köfner 2010-2012 között a Hypo Alpe Adria Group kommunikációs vezetőjeként és szóvívőjeként 10 országot érintő kommunikációs folyamatváltozásokért volt felelős, ezt megelőzően a MAGNAT Real Estate AG befektetői és kommunikációs igazgatójaként dolgozott a vállalati kommunikáció területén, mielőtt a MOL-csoporthoz csatlakozott. Szakmai karrierje során hét évet dolgozott a Brunswick Group-nál, mint nemzetközi kommunikációs tanácsadó. Diplomáját a J. W. Goethe Egyetemen szerezte politikai gazdaságtanból, illetve a wales-i Swansea Egyetemen tanult. Befektetői kapcsolatok szakértői képesítését (CIRO) a Frankfurt School of Finance and Management-en szerezte.

Az osztrák-német szakember új pozíciójában a MOL-csoport stratégiai kommunikációjáért, külső és belső kommunikációjáért, társadalmi szerepvállalásáért és vállalati arculatáért, illetve a tagvállalatok vállalati kommunikációs tevékenységéért lesz felelős. Feladatkörét Somlyai Dórától veszi át, aki 2007-től a MOL magyarországi kommunikációs igazgatói, majd 2010 januárjától a MOL csoportszintű kommunikációs igazgatói pozícióját töltötte be.

A MOL-csoport Közép-Európa egyik vezető nemzetközi integrált olaj- és gázipari vállalata, működése 40 országot érint Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban. A MOL-csoportban 30,000 munkavállaló dolgozik világszerte. A MOL-csoport jelenleg 7 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 11 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport öt kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Olaszországban közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A Csoport Közép-és Délkelet-Európa 11 országában több mint 1700 töltőállomást üzemeltet. Ugyancsak a MOL-csoport működteti az 5800 km hosszúságú magasnyomású földgázvezeték rendszert Magyarországon.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter