Új pártpénztárnokot keres az MSZP "/>
Megjelent: 12 éve

Új pártpénztárnokot keres az MSZP

Pénztárnokot választ az MSZP Országos Választmánya, miután Puch László - államtitkári kinevezése miatt - lemondott tisztségéről. A Népszabadság úgy tudja: apparátusi embert, és nem politikust keresnek.

A Baranya megyéből indult politikust a legutóbbi kongresszuson 90 százalék feletti támogatottsággal választották újra pénztárosnak, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök államtitkárként beemelte a kabinetbe. Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezető kinevezésével a volt miniszter irányítása alá kerültek a gazdasági ügyek, az operatív és financiális kérdések is. A pénzügyeket technikailag ugyan az új pártpénztárnok fogja kezelni a továbbiakban is, de azokban a döntésekben, hogy a politikai szervezet mire és mennyit költsön, már Lamperthnek lesz döntő szava.

A Népszabadság úgy tudja, hogy komoly jelölt még nem akadt a posztra, politikus nem is "jelentkezett be"; igaz, a pártvezetés is inkább az apparátusból akar választani. A lap szerint Puch László leginkább főkönyvelő munkatársát, Brecska Máriát szeretné utódjaként, őt azonban sokan nem tartják elég fajsúlyosnak; ennek ellenére ő tűnik a legesélyesebbnek. Többen számolnak Goldfárth Józseffel, a frakció gazdasági vezetőjével, aki korábban Gál J. Zoltán támogatásával és kérésére olyan munkaanyagokat is készített, amelyek a pártpénztárnoki rendszer átalakítására tettek ajánlásokat.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter