Megjelent: 12 éve

Új TB-modell: beteg híján 20-25 kórház mehet csődbe

Mintegy 20-25 kórház mehet csődbe a közeljövőben a biztosítási reform folyamán, de nem feltétlenül annak következtében - idézi Sinkó Eszter, az Egészségügyi Menedzserképző Központ egyik munkatársának szavait a Magyar Rádió.

Ugyan a jövőre megalakuló pénztáraknak nincs joga intézményeket bezárni, ennek ellenére a biztosítók könnyedén ellehetetleníthetik a kórházak működését, már amennyiben nem irányítanak hozzájuk beteget - jelzi a kórházreform veszélyét Sinkó Eszter. Elmondása szerint az sem jelent majd feltétlen biztonságot, ha egy intézmény területi ellátási kötelezettséggel rendelkezik, hiszen a tervezett biztosítási törvény értelmében csupán arra vállalnak kötelezettséget a biztosítók, hogy szerződést kössenek velük, arra nem, hogy a pácienseket oda is küldjék. Sinkó ezért arra számít, hogy leginkább a 20 aktív ágynál kevesebbel rendelkező intézmények kerülhetnek majd nehéz helyzetbe.

Ilyesmitől egyedül a háziorvosi alapellátás területén nem kell félni, az új biztosítási rendszer ugyanis kötelezővé teszi a pénztárnak, hogy az ügyfele által választott családorvossal kössön szerződést.

Népszava / Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter