Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Új vezető a Groupama Biztosító Zrt. élén

Nagy Szabolcs Erik 2006 tavaszán érkezett a Groupama Csoporthoz, ahol stratégiai kérdésekkel és akvizícióval foglalkozott. Nevéhez fűződik például egy görög biztosító társaság sikeres akvizíciója is.

Nagy Szabolcs Erik (40) orvosi és közgazdász diplomával rendelkezik. Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, valamint az Egyesült Államokban, a Chicagoi Üzleti Egyetemen (The University of Chicago Graduate School of Business, MBA) végezte. Három évig a McKinsey budapesti irodájában dolgozott vezetői tanácsadóként, majd 5 éven keresztül a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap befektetési igazgatója volt - munkája során rálátást nyert a hazai kis- és középvállalkozások helyzetére, működésére is.

François Maresquier-t a Groupama Csoport 2003-ban nevezte ki a magyar leányvállalat élére, és több éves munkája eredményeként olyan stabil, növekvő hazai biztosítótársaságot hagy hátra, amellyel szemben teljes a Groupama Csoport bizalma. A távozás a vezérigazgató személyes döntése volt, karrierjében új kihívások elé néz, és továbbra is Magyarországon marad.

Follow hrportal_hu on Twitter