Megjelent: 6 éve

Újabb leépítés: már csak 31 ezren dolgoznak a Postánál

Négy éve még 34 ezernél is több munkavállalója volt a Magyar Postának, ez a szám azóta 31 ezerre apadt, számol be a Világgazdaság Online.

images

Az állami vállalat kimutatása szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 31322 fő volt 2014 második negyedévében, ők összesen 18,1 milliárd forintot kerestek. Mintegy négyszáz embernek szűnhetett meg a munkaviszonya, hiszen az első negyedévben még 31701-en dolgoztak a Magyar Postánál. Tavaly év végén még 32147-en mondhatták magukat postai dolgozónak és 16,8 milliárd forintot kerestek. Vagyis leépített és bért emelt a vállalat.

A bérmegállapodás még februárban született meg, így a márciusi bérfizetéssel már a megemelt fizetés érkezett a számlákra.

„A posta számos területéről küldenek el embereket, így kézbesítőket is. Nem csinálhatunk semmit, mert közös megegyezések születnek végkielégítéssel, nincs bejelentett csoportos leépítés” – mondta a lapnak Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.

Világgazdaság Online
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter