Megjelent: 15 éve

Újabb óriások köröznek Magyarország fölött?

A kormányszóvivő hétfői internetes sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy egy amerikai gyógyszergyártó céggel folytatnak tárgyalásokat, de a cég döntést csak ősszel fog hozni. "Másfél tucatnyi" ilyen nagyberuházásról folytat tárgyalásokat "a magyar kormány ezzel foglalkozó részlege". Amíg nincsenek döntések, hallgatnak.

Daróczi Dávid elmondta: a nap folyamán több újságíró is érdeklődött egy amerikai óriás gyógyszerkutató cég tervezett magyarországi beruházásával kapcsolatban. Ismertetése szerint múlt pénteken jelent meg az ezzel kapcsolatos első híradás, egy cég ügyvezető igazgatója számolt be arról, hogy amerikai anyavállalata vezetői azt fontolgatják, hogy egy nagy beruházást készítenek elő valahol Európában, és a lehetséges helyszínek között van Szeged is.

Úgy fogalmazott: "a kormányt köti az a szerződés, amit ezzel a bizonyos céggel között, ebben titoktartást fogadott a kormány, egészen addig, amíg a döntés meg nem születik, a kormány nem hozhat nyilvánosságra ilyen információkkal." Kiemelte, hogy "másfél tucatnyi" ilyen nagyberuházásról folytat tárgyalásokat "a magyar kormány ezzel foglalkozó részlege".

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kecskeméti Mercedes-beruházásnál is az volt az egyik feltétel, hogy Magyarország semmilyen információt nem hozhat nyilvánosságra addig, amíg a cég be nem jelenti a döntését. Hozzátette: az egyik Magyarországgal versenyben lévő országban kiszivárogtak ezek a hírek, és az is szerepet játszott a Mercedes későbbi döntésében, hogy abban az országban a kormányzat kommentárokat adott ki.

A magyar kormány tartani kívánja magát ahhoz, hogy nem hoz nyilvánosságra döntést egészen addig, amíg a szóban forgó gyógyszergyártó, illetve a többi "másfél tucatnyi" cég meg nem hozza döntését.

Mario Gattino, a Pfizer amerikai gyógyszergyár magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója múlt csütörtökön Budapesten arról beszélt, hogy a cég megfontolandó lehetőségként vetette fel - de egyelőre csak feltételes módban - egy kutatás-fejlesztési központ létesítését Magyarországon. Hozzátette, hogy a magyar kormány hozzáállása biztató, mivel támogatja a kutatás-fejlesztési tevékenységet.
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Havi háromezer euróért is alig találnak vendéglátóst az Adriára

Montenegróban a bárokat sem tudják kinyitni a munkaerőhiány miatt. Teljes cikk

Ezekben a megyékben a legjobb a nyugdíjasok anyagi helyzete

Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Zala vármegyékben jelentősen romlott a nyugdíjasok helyzete. Teljes cikk

Júniustól megszűnhet a pedagógusok közalkalmazotti státusza

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a törvénnyel a köznevelés eredményességét és színvonalát akarják javítani. A szakszervezetek... Teljes cikk