Újabb óriások köröznek Magyarország fölött? "/>
Megjelent: 12 éve

Újabb óriások köröznek Magyarország fölött?

A kormányszóvivő hétfői internetes sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy egy amerikai gyógyszergyártó céggel folytatnak tárgyalásokat, de a cég döntést csak ősszel fog hozni. "Másfél tucatnyi" ilyen nagyberuházásról folytat tárgyalásokat "a magyar kormány ezzel foglalkozó részlege". Amíg nincsenek döntések, hallgatnak.

Daróczi Dávid elmondta: a nap folyamán több újságíró is érdeklődött egy amerikai óriás gyógyszerkutató cég tervezett magyarországi beruházásával kapcsolatban. Ismertetése szerint múlt pénteken jelent meg az ezzel kapcsolatos első híradás, egy cég ügyvezető igazgatója számolt be arról, hogy amerikai anyavállalata vezetői azt fontolgatják, hogy egy nagy beruházást készítenek elő valahol Európában, és a lehetséges helyszínek között van Szeged is.

Úgy fogalmazott: "a kormányt köti az a szerződés, amit ezzel a bizonyos céggel között, ebben titoktartást fogadott a kormány, egészen addig, amíg a döntés meg nem születik, a kormány nem hozhat nyilvánosságra ilyen információkkal." Kiemelte, hogy "másfél tucatnyi" ilyen nagyberuházásról folytat tárgyalásokat "a magyar kormány ezzel foglalkozó részlege".

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kecskeméti Mercedes-beruházásnál is az volt az egyik feltétel, hogy Magyarország semmilyen információt nem hozhat nyilvánosságra addig, amíg a cég be nem jelenti a döntését. Hozzátette: az egyik Magyarországgal versenyben lévő országban kiszivárogtak ezek a hírek, és az is szerepet játszott a Mercedes későbbi döntésében, hogy abban az országban a kormányzat kommentárokat adott ki.

A magyar kormány tartani kívánja magát ahhoz, hogy nem hoz nyilvánosságra döntést egészen addig, amíg a szóban forgó gyógyszergyártó, illetve a többi "másfél tucatnyi" cég meg nem hozza döntését.

Mario Gattino, a Pfizer amerikai gyógyszergyár magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója múlt csütörtökön Budapesten arról beszélt, hogy a cég megfontolandó lehetőségként vetette fel - de egyelőre csak feltételes módban - egy kutatás-fejlesztési központ létesítését Magyarországon. Hozzátette, hogy a magyar kormány hozzáállása biztató, mivel támogatja a kutatás-fejlesztési tevékenységet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk