Megjelent: 13 éve

Újabb Wall Street-i vezér köszön le

Lemondását tervezi James Cayne, Bear Stearns Cos. elnök-vezérigazgatója. A Forbes szerint 1,3 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb Wall Street-i vezérek közé tartozik - adja hírül a Napi gazdaság.

Lemondását tervezi a Bear Stearns Cos. elnök-vezérigazgatója, James Cayne azt követően, hogy a befektetési bank történetében példátlan veszteségekről számolt be.

A 73 éves Cayne távozási szándékáról a The Wall Street Journal internetes kiadása úgy tudja, hogy a bankár csak a vezérigazgatóságról mond le, az elnöki tisztet továbbra is megtartja.

Az 1969 óta a társaságnál dolgozó, a vezérigazgatói posztot 1993 óta betöltő Cayne jelentős tulajdonos is a Bear Stearnsben.

Jimmy Cayne nagy nevekhez csatlakozik leköszönésével: a jelzálogpiachoz kötődő rossz befektetések miatt már tavaly megvált tisztétől a Citigroup Inc. vezére, Charles Prince, illetve a Merrill Lynchet irányító Stan O'Neal - a mostani hírek szerint a Bear első embere is már decemberben beszélt távozási szándékáról az igazgatósággal, egyszersmind azt is közölte, elfogadja, hogy lemondjon a 2007. évi bónuszáról.

Napi Gazdaság
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter