Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Újra beterjesztette a különadóról szóló törvényt a Fidesz

Változatlan formában, újra beterjesztette a 98 százalékos különadóról szóló törvényt a Fidesz, és alkotmánymódosítást kezdeményez az ügyben.

A párt parlamenti frakciójának vezetője azt mondta: a tervezet szerint az Alkotmánybíróság a jövőben nem dönthetne olyan kérdésekben, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, így például a magánnyugdíj-pénztárakról sem.

Lázár János hangsúlyozta: az eddig a 98 százalékos különadókból beszedett egymilliárd forintból egyetlen fillért sem ad vissza az állam.

Az MSZP nem tartja demokratikusnak a kormánypárt eljárását. A szocialista Szekeres Imre azt mondta: ha valami olyan történik, ami a Fidesz számára kellemetlen, akkor érvényteleníti a szabályokat. A Jobbik egyetért a különadóval, de az alkotmánybírósági döntés figyelmen kívül hagyásával nem. Az LMP szerint a Fidesz átlépett egy határt, ezért a jövőben nem vesz részt az alkotmány-előkészítő bizottság munkájában.

A visszamenőleges hatállyal megsemmisített 98 százalékos különadót október 31-éig kellett volna befizetni minden, január 1-je után, a közszférában kapott végkielégítés és egyes más jövedelmek kétmillió forint feletti része után.

InfoRádió, MTI
Follow hrportal_hu on Twitter