Megjelent: 9 éve

Újra beterjesztette a különadóról szóló törvényt a Fidesz

Változatlan formában, újra beterjesztette a 98 százalékos különadóról szóló törvényt a Fidesz, és alkotmánymódosítást kezdeményez az ügyben.

A párt parlamenti frakciójának vezetője azt mondta: a tervezet szerint az Alkotmánybíróság a jövőben nem dönthetne olyan kérdésekben, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, így például a magánnyugdíj-pénztárakról sem.

Lázár János hangsúlyozta: az eddig a 98 százalékos különadókból beszedett egymilliárd forintból egyetlen fillért sem ad vissza az állam.

Az MSZP nem tartja demokratikusnak a kormánypárt eljárását. A szocialista Szekeres Imre azt mondta: ha valami olyan történik, ami a Fidesz számára kellemetlen, akkor érvényteleníti a szabályokat. A Jobbik egyetért a különadóval, de az alkotmánybírósági döntés figyelmen kívül hagyásával nem. Az LMP szerint a Fidesz átlépett egy határt, ezért a jövőben nem vesz részt az alkotmány-előkészítő bizottság munkájában.

A visszamenőleges hatállyal megsemmisített 98 százalékos különadót október 31-éig kellett volna befizetni minden, január 1-je után, a közszférában kapott végkielégítés és egyes más jövedelmek kétmillió forint feletti része után.

InfoRádió, MTI
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk