Megjelent: 14 éve

Űrruhagyár épül Hódmezővásárhelyen

Oroszországba is szállíthat az eredetileg katonai és űrhajózási célra kifejlesztett, úgynevezett nanotechnológiával előállított kötött árut a hódmezővásárhelyi székhelyű Eurotex Ipari és Szolgáltató Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság.

A társaság új gyártóbázist épít, és a jelenlegi 50-ről 150-re növeli a dolgozók számát. A Napi információi szerint a több száz millió forintos beruházás legkésőbb a jövő év elején be is fejeződhet. Rácz Árpád, az Eurotex ügyvezető igazgatója a Délmagyarországnak nyilatkozva elmondta, az új technológia fogadására eddig már több mint 170 millió forintot költöttek.

A még 1990-ben alapított Eurotex, amely évek óta részt vesz a moszkvai divatkiállításon, tavaly ősszel került kapcsolatba azzal az orosz-magyar vegyesvállalatként működő, immár szegedi székhelyű Nanovo Kft.-vel, amelynek elsősorban az a feladata, hogy az orosz nanotechnológiai kutatások eredményeit adaptálja a termelésbe.

Az antibakteriális hatású, nanoezüsttel kezelt pamut- és gyapjútermékek iránt egyre nagyobb a kereslet - olvasható a Napi Gazdaságban.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek